Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van Cheeky Monkey

"Pas op voor die brutale aapjes."

— Rood met Witte Stippen

Cheeky Monkey is een spel van Jumping Turtle games voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.

Gameplay

Bij het begin van het spel leg je de grote bonusfiches open op tafel. Deze fiches tonen aan hoeveel dierenfiches van elke soort er in de zak zitten. Deze bonusfiches zijn op het einde van het spel de extra punten waard die vermeld zijn op fiches.

In je beurt trek je een dierenfiche uit de zak. Deze leg je voor je uit. Ligt het dier dat je net getrokken hebt bovenaan een andere speler zijn persoonlijke stapel, dan mag je deze fiche stelen. Dit kan en mag van meerdere spelers zijn.

Daarna mag je kiezen tussen verder spelen of je beurt afronden.

Als je verder speelt trek je opnieuw een fiche uit de zak. Dit mag je doen tot je beslist je beurt af te ronden. Wanneer je bij het trekken van een nieuwe fiche een dier trekt die je reeds getrokken hebt en dus identiek is, moet je alle fiches die voor je liggen terug in de zak steken.

Als je beslist hebt je beurt af te ronden, mag je alle getrokken en gestolen fiches op je persoonlijke stapel leggen. De volgorde hiervan mag je vrij bepalen.

Als je in je beurt enkel dieren van hetzelfde type hebt verzameld mag je deze onderaan je persoonlijke stapel leggen. De kleine aapjes heten niet zomaar “Cheeky” Monkey’s. Wanneer je een aap als dierenfiche trekt mag je het brutale aapje wisselen met de bovenste fiche van iemand zijn persoonlijke stapel.

Het spel is afgelopen als alle dierenfiches uit de zak getrokken zijn en op de persoonlijke stapels liggen. Nu worden de punten geteld. Voor elke dierenfiche die je in je bezit hebt, krijg je 1 punt. Voor elke dierensoort waarvan je de meeste exemplaren in bezit hebt ten opzichte van de andere spelers, krijg je de grote bonustegel en daarbij de vermelde bonuspunten.  Als 2 spelers exact evenveel dieren van een soort hebben krijgt niemand de bonustegel.

Conclusie

Cheeky Monkey is voor jong en oud een zeer leuk spel. De regels zijn zeer eenvoudig en dus ook voor kleinere kinderen makkelijk te verstaan.

Er zit een lichte vorm van tactiek in, een grote dosis geluk om op het juiste moment te stoppen. Voor de allerkleinsten kan je het spel ook spelen zonder de Cheeky Monkey-regel en/of bonusfiches.

Cheeky Monkey is hier een enorm succes bij de 6-jarigen alsook de 10-jarige. Zelf vind ik het ook zeer ontspannend om met de ganse familie te spelen.

Deze review van Cheeky Monkey is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Cheeky Monkey bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Cheeky Monkey

Omschrijving van Cheeky Monkey


Cheeky Monkey is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Cheeky Monkey duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Cheeky Monkey staat in het Engels bekend onder de naam Cheeky Monkey. Cheeky Monkey is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumping Turtle Games, Arclight, AURUM, Inc., Eagle-Gryphon Games, Face2Face Games & Piatnik. .

Koop Cheeky Monkey bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.