Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Parlett, David

Review van Chicken Out!

Chicken Out, uitgegeven door Piatnik en Tucker’s Fun Factory, is een lekker simpel kaartspelletje. Losgelagen kippen  rennen rond, want de vossen zorgen voor chaos!

Spelverloop

Alle kaarten worden geschud en gelijk verdeeld over de spelers. Je legt je kaarten gedekt voor je op tafel en dan begint het spel. De eerste speler legt 2 kaarten open en rekent de som daarvan uit. Dan volgen de spelers met de klok mee en leggen steeds een kaart op of passen.

Je probeert precies 21 te halen. Lukt dat, dan gaan de kaarten terug in de doos en mag jij de volgende ronde beginnen met zo veel kaarten als je wilt. Daarna volgen de anderen.

Heb je meer dan  21, dan moet je alle kaarten pakken en onderop jouw trekstapel leggen. Zie die dan maar weer op tijd weg te spelen!

Als je denkt dat je over de 21 uitkomt, mag je ook passen. Je neemt alle kaarten die op de stapel liggen en je begint zelf een nieuwe reeks.

Er zijn verschillende kaarten. Zwarte getallen moet je altijd optellen, maar rode getallen mag je soms ook aftrekken. En als je een vossenkaart speelt, dan wordt het chaos! Je kunt bijvoorbeeld de verdubbelaar spelen, of de som is ineens ‘0’ of juist ‘20’.

De speler die als eerste alle kaarten kwijt is, is de winnaar.

Conclusie

Chicken Out, bedacht door David Parlett, is een vrolijk kaartspelletje voor 2-5 spelers vanaf 7 jaar. Het is een leuke manier om de kinderen spelenderwijs te laten oefenen met rekenen, maar het is ook leuk voor volwassenen. De grappige kaarten maken het extra aantrekkelijk, ook voor de jonge spelers. Echt een familiespelletje. Het spel is snel uitgelegd en duurt ongeveer een kwartiertje, dus je speelt het makkelijk een paar keer achter elkaar.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Chicken Out! is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Chicken Out! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Chicken Out!


Chicken Out! is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Chicken Out! duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Chicken Out! is ontworpen door David Parlett en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory & Piatnik. Je koopt Chicken Out! bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Chicken Out! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1610015154749", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000013065029","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Chicken%20Out","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.