Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

90 minuten

Moeilijkheid

Review van Chronicles of Crime: 1900

In Chronicles of Crime 1900 ben je als jonge journalist Victor Lavel op zoek naar de beste verhalen over moorden, ontvoeringen en berovingen. Lukt het jou en je medespelers om als eerste de dader te vinden?

Chronicles of Crime 1900 - inhuod
Inhoud

Doel van het spel

Het is de bedoeling dat je samen met je medespelers het misdrijf weet op te lossen. Vaak is de dader vinden alleen niet voldoende, je moet ook uit zien te vinden wie bijvoorbeeld de opdrachtgever is. Chronicles of Crimes is dus een coöperatief puzzelspel.

Hoe te beginnen

Het is erg handig dat je de spelregels eigenlijk niet hoeft te lezen. Je download namelijk de app die bij dit spel hoort en je kan starten met de tutorial. Op deze manier raak je snel bekend met de manier van spellen en kan je al snel verder met het eerste officiële verhaal. De tutorial is niet supersimpel. Dus het is eigenlijk al een mini-spel opzich.

Het verhaal

Natuurlijk wil ik niet te veel verklappen, dus ik zal dit stukje een beetje algemeen houden. Maar je begint door via de app een verhaal te starten. Je ziet dan meteen op welke locatie je verhaal start en welk karakter(s) daar aanwezig is/zijn.

Chronicles of crime - locatie + karakter
Locatie: Kantoor van Les Nouvelles de Paris.
Karakter: jouw collega Charlotte
Chronicles of Crime 999 Games - karakterkaarten
Verschillende karakters

Door de QR-codes in de app te scannen kan je naar een locatie toe gaan. En vervolgens kan je een karakter scannen en met dit karakter kan je praten en je kunt door bijvoorbeeld een hint of een ander karakter te scannen meer te weten te komen. Je wilt zo min mogelijk reizen en zo min mogelijk karakters vragen stellen. Want reizen naar een andere locatie kost je 20 minuten en een vraag stellen aan een karakter kost je 5 minuten.

Soms wordt er een raadsel of een karakter onthult, maar je weet niet precies waar dit voorwerp of persoon zich bevindt. Dan leg je de kaarten niet bij de locatie maar op het spelbord.

Chronicles of Crime 999 Games - Spelbord
Spelbord

Omdat je tijdens het spel steeds meer locaties en kaarten mag onthullen ligt soms je hele tafel vol. Lukt het jou om het overzicht te bewaren? En de juiste dader aan te wijzen?

Chronicles of Crime 999 Games - Locatiekaarten
Locatiekaarten

Deze versie van Chronicles of Crimes bevat vier verschillende scenario’s. Dus je kan heel wat uurtjes spenderen aan dit spel.

Conclusie

Ik vind het spelmechanisme echt heel leuk. Het is erg leuk dat je met de app de kaarten en locaties moet scannen om te reizen en om het raadsel op te lossen.
Ondanks dat je misdrijven moet oplossen, is het gelukkig geen bloederig spel. Je speelt met 1-4 spelers, maar als je toevallig met een speler extra bent, kan deze gewoon meespelen. Je zit toch veel met elkaar te overleggen. Ik moet wel eerlijk bekennen, dat ik het een vrij lastig spel vindt. Dus het is wat mij betreft echt een uitdagend spel.

Chronicles of Crime 1900 is bedacht door David Cicurel en Wojciech Grajkowski en wordt uitgegeven door 999 Games.

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Chronicles of Crime: 1900 is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Chronicles of Crime: 1900 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Chronicles of Crime: 1900

Omschrijving van Chronicles of Crime: 1900


Chronicles of Crime: 1900 komt uit de Chronicles Of Crime Spelfamilie. Chronicles of Crime: 1900 is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Chronicles of Crime: 1900 duurt gemiddeld 90 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Chronicles of Crime: 1900 staat in het Engels bekend onder de naam Chronicles of Crime: 1900. Chronicles of Crime: 1900 is ontworpen door David Cicurel & Wojciech Grajkowski en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Lucky Duck Games, 999 Games, Broadway Toys LTD, Corax Games, Gém Klub Kft., Hobby World & TWOPLUS Games. .

Koop Chronicles of Crime: 1900 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671035145408", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000023381281","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Chronicles%20of%20Crime%3A%201900%20Breinbreker","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.