Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Quined Games

Quined Games

Review van Circle the Wagons

‘Het zijn de keuzes in het leven die het ‘m doen’ en ‘maak wat moois van wat je krijgt’ zei mijn oma altijd. (Nee, hoor ze zei altijd ‘wat je opschept moet je op eten’ maar dat is niet toepasselijk voor dit spel). Hier moest ik aan denken toen we dit spel speelde.

Je keuzes hebben grote invloed op het verloop van het spel. Wat een mogelijkheden met maar 18 kaartjes! Circle the wagons, uitgegeven door Quined Games en ontworpen door Steven Aramini, Danny Devine & Paul Kluka, is een compact kaartspelletje. Klein doosje, klein score blaadje, maar klein is fijn (ik weet even niet wie dat ook al weer zei en of dat over mij ging). Je zou het makkelijk onderweg kunnen spelen, ware het niet, dat het klaarleggen van het spel wel wat ruimte vraagt.

Circle, dus je maakt een cirkel van 15 kaartjes en 3 kaartjes omgedraaid in het midden. Er zijn twee mogelijkheden om te scoren, dat kan door verschillende kaartjes uit de cirkel te gebruiken om terreinen te creëren en door de opdrachten van de 3 kaartjes in het midden uit te voeren. Je moet vooruit denken en ook je tegenstander in de gaten houden.

Ons oordeel:

Het is wonderlijk dat je met zo weinig middelen zo veel variaties kan maken.
Al met al een goed doordacht en snel spel (ongeveer een kwartiertje), met een mooie uitstraling en een leuk thema. Misschien is het jammer dat je het maar met 2 spelers kan spelen (maar eigenlijk is dat ook wel leuk want dan gaat het lekker snel). Wij hebben ons zeer geamuseerd. En nu… snel weer een nieuwe ronde.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Circle the Wagons is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Circle the Wagons bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Circle the Wagons

Omschrijving van Circle the Wagons


Circle the Wagons is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Circle the Wagons duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Circle the Wagons wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Quined Games. .

Koop Circle the Wagons bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.