Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Old & New

Heb je wel eens geprobeerd aan je kinderen uitleggen hoe het leven er vroeger uitzag? Nee, we hadden nog geen smartphone , maar een telefoon met een snoer en een hoorn aan je oor. Nee, we hadden geen computer ‍ maar een typemachine. Nee, er bestond helemaal geen wasmachine voor de was , maar een teil met water en een wasbord.

Dan wordt het tijd om Old & New, uitgegeven door Piatnik, er eens bij te pakken.

Old & New Piatnik

Spelverloop

Old & New is eigenlijk gewoon memorie, maar dan net een beetje anders. Je schudt alle kaartjes en legt ze in het midden van de tafel met de afbeelding naar beneden.
Om de beurt draai je twee kaartjes open, zodat iedereen ze kan zien. Je zoek setjes van uitvindingen: een oude en een nieuwe uitvinding. Dus bijvoorbeeld een lei en een schrift of een waskom en een wasbakje met kraan.

Heb je een set gevonden, dan mag je de kaartjes houden en direct nog een keer spelen. Heb je geen set gevonden, dan draai je de kaartjes weer terug en is de volgende speler aan de beurt. Als alle kaartjes op zijn, is het spel afgelopen. De speler met de meeste kaartjes heeft gewonnen.

Old & New Piatnik

Conclusie

Houd je van geheugenspelletjes? En van een beetje uitdaging en competitie? Dan is dit een leuke afwisseling van de gebruikelijke memorie. Blijft je verbazen over de vooruitgang die we gemaakt hebben en die ons leven zo veel makkelijker hebben gemaakt. Het spel is makkelijk uit te leggen en kun je al spelen met kinderen vanaf 8 jaar. Een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Old & New is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Old & New bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Old & New


Old & New is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Old & New duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Old & New wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Piatnik. Je koopt Old & New bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Old & New bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.