Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Coloretto

Kleurtjes, kleurtjes, overal kleurtjes en …..Kameleons die zijn veranderd in kleurtjes.

Dit kaartspelletje heeft iets weg van eenentwintigen of blackjack, maar als een kameleon past het zich aan.

Er zijn 63 kleurkaarten oftewel  in 7×9 kaarten van één kleur.

Coloretto - kaartspel - 999 Games

Ieder krijgt een startkaart in een kleur.  De rest van de kaarten worden  geschud en van 16 kaarten wordt een stapeltje gemaakt. Daar bovenop komt een laatste ronde kaart en daar bovenop  de rest van de kaarten.  Om de beurt kun je, of een kaart trekken en afleggen op één van de rijen op tafel, of je pakt een rij met één of meer kaarten die op tafel liggen . De bedoeling is om kleuren te sparen. Er worden 3, 4 of 5 rijtjes op tafel gecreëerd afhankelijk van het aantal spelers (je kan het tot 5 spelers spelen)  en die rijtjes op tafel mogen niet meer dan 3 kaarten bevatten. Aan jou dus de keus wat je in je beurt gaat doen, trek je een kaart en leg je aan, of pak je van tafel en voor welke rijtje kaarten ga je dan. Je gespaarde kaarten liggen open op tafel en het aantal van dezelfde kleur bepaalt,  na de laatste ronde kaart, hoeveel punten je scoort. 3 Kleuren leveren punten op, andere kleuren die je hebt leveren min punten op. Hoe meer je van een kleur hebt hoe hoger de score, min of plus. Er zitten  ook nog joker kaarten, een goude kaart en extra punten kaarten in het stapeltje.

conclusie

Coloretto - kaartspel - 999 Games

Coloretto is een makkelijk uit te leggen en vlot kaartspelletje. Er komt aardig wat geluk bij kijken maar je keuzes kunnen wel het spel van je tegenstanders ondermijnen. Wij hebben Coloretto al een tijdje in ons bezit en hebben het al vele keren gespeeld. Er is nog een andere variatie met een andere puntentelling en je kan het spel ook met 2 spelers spelen. Wij kregen er een kleur van. Dus ,kan je spellencollectie wat kleur gebruiken, schaf dan Coloretto aan, welke in Nederland is vormgegeven door Stefan Meeuwsen,  uitgegeven door 999 Games en bedacht door Michael Schacht.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Coloretto is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Coloretto bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Coloretto

Omschrijving van Coloretto


Coloretto is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Coloretto duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Coloretto wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Coloretto bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Coloretto is genomineerd voor de International Gamers Awards 2003 – Nominaties & Deutscher Spiele Preis 2003 – Nominaties.

Koop Coloretto bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.