Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-12 spelers

Leeftijd

Vanaf 4 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Concept Kids: Dieren

CONCEPT KIDS DIEREN van Repos Production/Asmodee is op dit moment het favoriete spel van mijn kleine Freek Vonk van 5 jaar. Leuk met een groepje kinderen, maar je kan het ook 1 op 1 spelen.  

Concept Kids
  • Te spelen vanaf 4 jaar.
  • Voor 2-12 spelers.
  • Duurt ongeveer 20 minuten.

Doel van het spel

Bij dit spel speelt iedereen samen. Het doel van het spel is om 12 dieren te raden door gebruik te maken van de diverse iconen op het spelbord. Nadat er 12 kaarten zijn gespeeld kan je de score bij elkaar optellen en elke keer proberen de topscore te verbeteren.

Concept Kids Diere
Dierenkaarten

Startopstelling

Leg het speelbord op tafel en leg de oranje ringen naast het bord. Leg 12 kaarten gedekt op tafel (kaarten met een blauwe rand zijn makkelijker dan de kaarten met een rode rand). Een volwassen speler leidt in eerste instantie het spel.

Spelverloop

Neem de bovenste kaart van de stapel, zonder deze te bekijken, en plaats deze in de kaarthouder zodat alle kinderen het goed kunnen zien.
Asmodee

Vervolgens legt ieder kind een ring op een icoon op het bord om jou te helpen om het dier te raden. De kinderen kunnen elkaar helpen en je mag zoveel raden als je wilt. Maar de kinderen mogen alleen met ja en nee antwoorden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld een ring leggen op de kleur, grootte, leefgebied, snelheid en andere eigenschappen van het te raden dier. Als je het dier goed geraden hebt krijg je een punt en kan je door naar de volgende kaart. Als je het niet weet kan je passen. Als alle 12 kaarten zijn gespeeld is het spel afgelopen en kan je de score berekenen. Je kan de moeilijkheidsgraad aanpassen door de rode kaarten te gaan gebruiken, en je kan de rollen ook omdraaien door een kind het dier te laten raden in plaats van de volwassenen. Als de kinderen nog wat ouder zijn kunnen ze zelf ook fungeren als spelleider.

Concept kids
Spelbord

Conclusie

Ik vind het echt een heel leuk spel om te spelen samen met kinderen. Omdat je samenspeelt is er veel minder onderlinge spanning, maar zie je echt een leuke samenwerking ontstaan tussen kinderen. Het is zeker goed te spelen vanaf 4 jaar omdat de kinderen niet echt hoeven te wachten op elkaar, ze zijn vooral samen bezig. In principe hoeft niet iedereen veel kennis te hebben van de dieren omdat ze veel info kunnen halen uit het plaatje wat ze voor zich zien. Als kinderen veel dierenkennis hebben kan je ook de rollen omdraaien door het kind te laten raden. Ik vind het echt een heel erg leuk spel omdat het samenwerken stimuleert. Het gaat bij dit spel echt niet om het winnen. Een potje duurt ongeveer 15 minuten, maar dit kan je ook inkorten of verlengen door meer of minder kaarten te gebruiken. Mijn zoontje is echt fan van Concept Kids Dieren, bedacht spel door Alain Rivollet en Gaëtan Beaujannot en uitgegeven door Repos Production/Asmodee.

 

Rachel

Deze review van Concept Kids: Dieren is geschreven door Rachel.
Lees alle reviews van Rachel

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Concept Kids: Dieren bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Concept Kids: Dieren

Omschrijving van Concept Kids: Dieren


Concept Kids: Dieren komt uit de Concept Spelfamilie. Concept Kids: Dieren is een Familiespel dat door 2-12 spelers gespeeld kan worden vanaf 4 jaar. Een spelletje Concept Kids: Dieren duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Concept Kids: Dieren staat in het Engels bekend onder de naam Concept Kids: Animals. Concept Kids: Dieren is ontworpen door Gaëtan Beaujannot & Alain Rivollet en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Repos Production, Asmodee, Asmodee China, Gém Klub Kft. & Rebel Sp. z o.o.. .

Koop Concept Kids: Dieren bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Concept Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Concept Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.