Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Albertarelli, Spartaco

Review van Coyote

"In het kaartspelletje Coyote uitgegeven door 999 Games en ontworpen door Spartaco Albertarelli moet je een beslissing nemen terwijl je niet alle feiten weet"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Heb je wel eens te vroeg ja gezegd? Bij mijn bruiloft zeg je? Wat we eigenlijk bedoelen is bijvoorbeeld dit: Je hebt iemand belooft hem te verhuizen, hij had sjouwers nodig, maar daar aangekomen blijkt niks nog ingepakt en er staat een enorme vleugel die 4 trappen naar beneden moet. Te vroeg ja gezegd. Een wijs man heeft eens gezegd: Wie op een zaak antwoordt voordat hij de feiten hoort, is dwaas en maakt zich belachelijk.

In het kaartspelletje Coyote uitgegeven door 999 Games en ontworpen door Spartaco Albertarelli moet je een beslissing nemen terwijl je niet alle feiten weet, maar je tegenstanders moeten dat ook dus dat wat je wel weet kan in je voordeel zijn, of je bluft jezelf naar de overwinning.

Coyote kaartspel

Het spel

Er zijn 17 speelkaarten, prachtig vorm gegeven door Zona Evon Shroyer, een native American Artist uit de tlingit clan (alles zit verpakt in een heel mooi koper glanzend doosje). Deze kaarten hebben waardes van -10, -5, 0 tot en met 10, 15 en 20 en twee speciale kaarten. Elke speler, je kan dit spel met 3 tot 6 personen spelen, krijgt 3 spiekkaarten en een klein kaartenhoudertje. Elke ronde wordt er een kaart in het kaartenhoudertje gestoken waardoor de waarde onzichtbaar is voor de speler maar zichtbaar wordt voor de anderen en 1 speelkaart komt in het midden waarvan de waarde voor iedereen onbekend is.

Het spelverloop

Wanneer je aan de beurt bent moet je raden (een bod plaatsen) op basis van wat je bij de anderen ziet. Dus hoeveel de waarde in totaal is, van de kaart van jezelf, van de anderen en die in het midden ligt. De volgende speler moet een hoger bod uitbrengen of het bod van de vorige speler uitdagen. Bij een hoger bod gaat de beurt naar de volgende speler maar bij een uitdaging worden alle kaarten open gelegd en opgeteld en moet blijken wie de uitdaging wint. Diegene die verliest moet een spiekkaart inleveren en is iemand al zijn spiekkaarten kwijt is hij uit het spel. Er worden zoveel rondes gespeeld totdat 1 iemand overblijft en die heeft gewonnen. De spiekkaarten kun je gebruiken om de middelste kaart te bekijken waardoor je een beter bod kan uitbrengen. Je begint met 2 open spiekkaarten die je moet omdraaien als je die gebruikt. Maar wanneer je een uitdaging wint mag je er weer 1 terugdraaien.
Met de twee speciale kaarten wordt de hoogste kaart teniet gedaan of wordt een kaart omwisselen met de stapel.

Coyote kaartspel

Conclusie

Coyote is een heerlijk bluf spelletje waar je geoorloofd mag spieken en waar spieken loont. Het is makkelijk uit te leggen, de rondes gaan snel waardoor, als je uit het spel ligt, je niet al te lang hoeft te wachten om weer mee te kunnen doen en waar zelfs het meekijken spannend is. Wanneer je het spel een beetje onder de knie hebt wordt de oplichtervariant aangeraden die het spel net wat pittiger maakt en waarbij de spelers die niet bij een uitdaging betrokken zijn toch mee moeten doen.

Wij hoeven hierover niet te bluffen, jouw ja om dit spel zelf te gaan aanschaffen is er één waar je geen spijt van zal krijgen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Coyote is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Coyote is een heerlijk bluf spelletje waar je geoorloofd mag spieken en waar spieken loont"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Coyote bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Coyote


Coyote is een Familiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Coyote duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Coyote staat in het Engels bekend onder de naam Coyote. Coyote is ontworpen door Spartaco Albertarelli en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HeidelBÄR Games & 999 Games. .

Koop Coyote bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.