Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Alex Kevern, J

Review van Daxu

"Bouw de aantrekkelijkste winkelstraat."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

In Daxu 大墟古鎮 (dà xū gǔzhèn =  Daxu oude stad) is het je doel om een aantrekkelijkere winkelstraat te creëren dan je tegenstander. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je net iets meer winkels in je straatje hebt, maar ook weer niet teveel van hetzelfde soort.

Daxu

Het spel

Elke speler krijgt om te beginnen 8 kaarten die hij alvast in zijn winkelstraatje moet leggen.

Daxu
Startopstelling

Elke ronde worden 3 winkelkaarten omgedraaid. De spelers bedenken nu of ze de kaarten willen hebben of juist niet. Elke speler heeft vier actiekaarten (nemen, geven, samenwerken en ondermijnen). Nadat je besloten hebt wat je wilt met de kaarten, leg je een actiekaart gesloten voor je neer, daarna draai je tegelijkertijd de actiekaart. Stel jij speelt ‘geven’ en je tegenstander speelt ‘nemen’ dan is het simpel, de kaarten gaan naar je tegenstander. Als je de ‘samenwerken-kaart’ speelt dan ben je het eens met de keuze van je tegenstander en als je de ‘ondermijnen-kaart’ speelt dan wordt precies het tegenovergestelde gedaan.

Daxu - White Goblin
Actiekaarten (van links naar rechts nemen, ondermijnen, samenwerken en geven).

De speler die de drie winkelkaarten heeft toegevoegd aan zijn winkelstraat, past zijn reputatie aan op het spelbord. (De winkelkaarten kunnen geen invloed hebben op je reputatie of -1 of +1).

Je speelt net zolang door totdat de kaarten op zijn.

Puntentelling

Als er geen drie winkelkaarten meer open kunnen worden gedraaid is het spel voorbij en worden de punten geteld. Per winkeltype wordt gekeken welke speler de meeste winkels heeft. Heb jij bijvoorbeeld 1 winkel meer, dan ontvang afhankelijk van het winkeltype 4 of 5 punten. Win je met 2 of 3 winkels verschil dan ontvang je minder punten. Heb je veel meer winkels dan je tegenspeler? Dan krijg je minpunten.

Nadat je per winkeltype hebt gekeken hoeveel punten je hebt, tel je daar de punten van je reputatie erbij en je weet wie de winnaar is.

Conclusie

Ik vind Daxu echt een leuk spel voor twee spelers! Doordat je het liefst met 1 winkel meer wilt winnen, ben je continu aan het bedenken of je de kaarten wel of niet wilt hebben. Tegelijkertijd ben je ook de hele tijd aan het inschatten wat je tegenstander zal gaan doen, dus je hebt ook nog te maken met omgekeerde psychologie.

Ik vind het Chinese 🇨🇳 thema ook leuk, de kaartjes bevatten Chinese karakters 你好. Kan je meteen even je Chinees bijspijkeren 🔨. Alleen wel een beetje bijzonder dat de karakters op de kaartjes dan weer meer op Japanners lijken 😅.

Ik ben echt blij verrast door dit spel, je speelt het lekker vlot. Daxu is bedacht door J. Alex Kevern en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Daxu is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Aanrader als je een leuk spelletje zoekt voor 2 spelers. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Daxu bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Daxu


Daxu is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Daxu duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Daxu is ontworpen door J. Alex Kevern en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Daxu bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.