Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van De Magische Markt van Cameloot

De gymles, voor de één de leukste uren van de week en de kans om hoger op te komen in de hiërarchie, maar voor een ander juist een tijd van horror en van vernedering. Wordt je als eerste gekozen of als laatste. Wordt er geloot, kom je dan in het beste team of bij de kneuzen. Hoe zou het zijn dat je gewoon over kon lopen naar een beter team zonder dat iemand dat erg vind. Je verwisselt van shirt en pakt zo de overwinning mee waardoor je opeens de populairste speler van de klas wordt. Het is niet reëel maar het kan wel in de wereld van fantasie en dromen waar je met een glimlach wakker wordt.

De Magische Markt van Cameloot

Het spel

Het kaartspel ‘de magische markt van Cameloot’ is zo’n fantasiewereld, een droom waar je aan het pesten bent met je vrienden (pesten het kaartspel) en als het heel erg tegen zit, je opeens de kaarten van de ander kan nemen of van team kan switchen als je dat zou willen en de juiste kaart daarvoor hebt.

De Magische Markt van Cameloot - kaartspel

Het spel bestaat uit kaarten die aan één zijde een munt hebben en aan de andere zijde een cijfer die aangeeft wat het minimum aantal is dat je nodig hebt om een verzameling compleet te maken. Op de kant van het cijfer staat ook een afbeelding van een voorwerp en wat dat voorwerp voor kracht heeft. Er zijn 7 voorwerpen, krachten, die je kan sparen, verdeeld over de 96 kaarten. Magneetringen 8 stuks, twee taks toverstok 11 stuks, 6 vingerige handschoen 13 stuks, magische mantel 24 stuks enz. Elk voorwerp kan een verzameling worden die je met een team kan sparen en die munten opleveren die dan onder het team verdeeld worden of je gebruikt het voorwerp om als speciale kracht te gebruiken. De magische mantel kan je bijvoorbeeld gebruiken om van team te wisselen en zo misschien met dat team mee te delen in de winst van een verzamelde collectie. De toverdrank geeft je de mogelijkheid iemand anders van team te doen verwisselen. Er zijn twee teams (taveernes) mogelijk, de roepende uil of de zwarte kat.

Spelverloop

Iedere speler begint met 4 kaarten in zijn hand en wanneer je aan de beurt bent kan je beginnen met een verzameling of je speelt een kaart uit om een kracht te gebruiken.

De Magische Markt van Cameloot - kaartspel

Is een verzameling compleet worden de kaarten verdeeld over dezelfde spelers in het team. Deze kaarten worden omgedraaid en worden munten die aan het eind van het spel geteld worden. Het spel eindigt als de trekstapel leeg is (deze raakt op omdat je steeds je hand moet aanvullen tot 4 kaarten).

Cameloot

O ja, weet je wat ook een leuke kracht is om te gebruiken, de magneetring. Je mag als je die uitspeelt een nummer noemen en de kaarten met het voorwerp die bij dat nummer horen uit de aflegstapel halen, hoe leuk is dat!

Cameloot

De Sfeer

De magische markt van Cameloot verzonnen door Cédric NH, Grégory Grard, Mathieu Roussel, Frédéric Boulle en uitgegeven door 999games kan je met 3 tot 6 spelers spelen. De thematiek is iets te magisch en mystiek naar onze smaak maar past wel goed bij het spelmechaniek. (Thematiek, spelmechaniek uit je broek springt je elastiek tralala). We zouden ook zo snel niet iets anders kunnen verzinnen dan de magische mantel en een toverdrank als kracht om iets te kunnen uitvoeren.
Wij stellen ons fijne avonden voor met het gezin of met vrienden, waarbij we steeds switchen van team en waarbij samenwerkingsverbanden wreed worden verstoord en je hele plan door de war is en je gefrustreerd verliest maar wel een leuke avond hebt gehad. Kaartspelletjes met dubbele lagen en wij zijn om, jullie waarschijnlijk ook als je je laat meeslepen naar een van de twee taveernes van Cameloot.

Team Arlin

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van De Magische Markt van Cameloot is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop De Magische Markt van Cameloot bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van De Magische Markt van Cameloot


De Magische Markt van Cameloot is een Familiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje De Magische Markt van Cameloot duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . De Magische Markt van Cameloot is ontworpen door Frédéric Boulle, Grégory Grard, Mathieu Roussel & Cédric NH en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop De Magische Markt van Cameloot bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.