Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 5 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games

Review van Dragomino

Dragomino van Blue Orange/Geronimo Games is een leuk gezelschapsspel voor jong en oud. Een soort Domino met een vleugje Carcassone. Je legt kaartjes aan elkaar en je kan draakjes verdienen!

Doel van het spel

Je bent een drakenrijder en je krijgt de kans om op zoek te gaan naar wezens op een mysterieus eiland. Maar je bent niet de enige drakenrijder. Wie van jullie zal de meeste babydraken ontdekken?

Startopstelling

Dragomino - Geronimo

Elke speler krijgt een startkaart en legt deze voor zich neer, op de tafel liggen 6 stapels met eieren in 6 verschillende kleuren (je kan ze ook los op tafel leggen), deze corresponderen met de kleuren landtegels (woestijn, sneeuw, prairies, bossen, bergen en vulkanen). In elke eierenfamilie bevinden zich 7 babydraken, de rest zijn eierschalen. Hoe meer eieren er zijn van een kleur, hoe kleiner de kans dat je een draak vindt. De jongste speler krijgt de moederdraak en mag beginnen.

Dragomino Kinderspel Blue Orange

Spelverloop

Er worden 4 landtegels open op tafel gelegd. De speler met de moederdraak begint en mag als eerste een landtegel uitkiezen en aan zijn eigen starttegel leggen. Als een landtegel wordt aangelegd en er wordt een verbinding gemaakt tussen 2 dezelfde landschappen, dan mag de speler een bijbehorend ei-fiche pakken en deze op de verbinding leggen. In een ei zit een draakje of je hebt pech en je hebt een leeg ei. Trek je een leeg ei? Dan krijg je de moederdraak en mag je de volgende ronde als eerste beginnen, mits niemand de moederdraak nog van je afneemt. Maak je met je kaart meerdere verbindingen tussen dezelfde landschappen dan heb je ook recht op meerdere eieren. Elke ronde worden er weer 4 nieuwe landtegels op tafel gelegd.

Dragomino _ Blue Orange

Het spel eindigt zodra alle dominostenen zijn gespeeld. Spelers winnen 1 punt per draak. De speler met de moederdraak wint 1 bonuspunt. De winnaar is de speler met de meeste punten. Bij een gelijke stand wint de speler met de meeste eierschalen.

Dragomino - Geronimo Games

Conclusie

Dragomino Kinderspel

Het is een leuk spel om te spelen. Op het doos staat vanaf 5 jaar en dat klopt wel. Kinderen vinden het superleuk om draken te zoeken. Je speelt het met maximaal 4 personen. Ik vond het het leukst om met 2 personen te spelen, dan kan je wat meer kaartjes aanleggen, en heb je echt het idee dat je een landschap aan het bouwen bent. Een potje duurt ongeveer 15 minuten. Een leuk kinderspel bedacht door Bruno Cathala, Marie Fort en Wilfried Fort en uitgegeven door Blue Orange/Geronimo Games.

Rachel

Deze review van Dragomino is geschreven door Rachel.
Lees alle reviews van Rachel

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Dragomino bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dragomino

Omschrijving van Dragomino


Dragomino is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 5 jaar. Een spelletje Dragomino duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dragomino is ontworpen door Bruno Cathala, Marie Fort & Wilfried Fort en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games & Blue Orange. .

Koop Dragomino bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671029088091", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000020069996","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Dragomino%20-%20Kinderversie%20van%20Kingdomino","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.