Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Krenner, Johannes

Review van Duck

Alle eendjes zwemmen in het water en dan geen tralala liere, maar lekker chillen op het strand. Badlakentje, zwembandjes (zwembandjes? Kunnen deze eendjes niet drijven dan? Relax, ze zijn om op te chillen), een lekker zonnetje en een golvende zee om op te surfen, genoeg ingrediënten voor een happy beachlife. En daar hoort een relax spelletje bij : Duck! Oftewel, Engels voor eend of voor wegduiken.

Foto kaartspel Duck White Goblin Games

Duck, een kaartspelletje bedacht door Johannes Krenner en in het Nederlands uitgegeven door White Goblin is een relax kaartspelletje wat lijkt op Jokeren maar dan met eendjes. Je neemt chill de regels door en kan dan relax beginnen. Ieder krijgt 7 kaarten in de hand (3 tot 5 spelers) en één open kaart op tafel (dat wordt je afleg stapel). Daarnaast kan je kiezen uit wat badlakens om de kaarten die je in een ronde scoort onder te leggen. Er is een trekstapel en een stapeltje zwembanden met verschillende waardes, de bovenkant is groen en geeft plus punten , de onderkant is rood en geeft minpunten.

Die zwembanden probeer je elke ronde te verkrijgen door je hand leeg te spelen. Dat doe je door of oplopende kaarten neer te leggen van 1 kleur, minimaal 3, of je legt kaarten neer van dezelfde waarde, minimaal 1, op een eigen afleg stapel. Na je beurt pak je één kaart van de trekstapel of je mag één kaart van de afleg stapel van je medespelers pakken. Wie als eerste zijn hand leeg speelt wint een groene band en legt deze onder zijn strandlaken. De overige spelers tellen hun handkaarten bij elkaar op en diegene die de meeste punten heeft legt al zijn kaarten op zijn afleg stapel en verdient geen punten. Diegene met het laagste aantal punten in zijn hand mag zijn hoogste kaart onder zijn strandlaken leggen.

Foto kaartspel Duck White Goblin Games

Is dat het? Boring ! Relax er is een twist. Het spelletje heet Duck weet je nog? Wegduiken! In je buurt kan je er voor kiezen om, wanneer je handkaarten lager dan 10 zijn te gaan duiken. Je laat je kaarten zien en heb je inderdaad de laagste punten mag je een band pakken en stopt deze ronde. Maar is er iemand met lagere punten moet je een rode band pakken en deze levert minpunten op. De anderen tellen weer hun kaarten bij elkaar op en diegene met de laagste punten in zijn hand mag de hoogste waarde onder zijn strandlaken leggen

Foto kaartspel Duck White Goblin Games

5 rondes worden er gespeeld en dan worden strandlakens opgetild om te kijken wie daar de meeste punten heeft verzameld, want diegene zal gekroond worden tot coolste eend van het strand.

Eenvoudige spelregels, een relax sfeertje en het gevoel van: hoe ga ik de golf pakken, ga ik er overheen of duik ik eronder, zorgen voor een gezonde dosis spanning voor jong en oud. Het was wat fris, maar wij kregen de neiging om onze zwemkleding aan te doen en ons met factor 30 te gaan insmeren. We zagen onszelf dit spel al spelen op het strand van Hoek van Holland, achter een windscherm en een berg badeendjes om ons heen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Duck is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Duck bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Duck

Omschrijving van Duck


Duck is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Duck duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Duck is ontworpen door Johannes Krenner en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Duck bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671093027775", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000032242814","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Duck","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.