Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-13 spelers

Leeftijd

Vanaf 18 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Houser, Scott

Review van Dodelijke Dilemma’s

"Dus wie rijd je dood? Je schoonmoeder of de hele bevolking van Nieuw-Zeeland?"

Rachel

— Rachel

Dodelijke Dilemma’s van 999 GAMES is een grappig gezelschapsspel. Zeker niet geschikt voor kinderen. Maar leuk om met een vriendengroep te spelen. 
Dodelijke dilemma's

Doel van het spel

Spelers nemen om de beurt de rol van conducteur op zich. De conducteur stuurt de tram naar 1 van de 2 sporen om iedereen erop te vermoorden. Alle andere spelers leggen karakters en aanpassingen op de sporen in een poging om de conducteur ervan te overtuigen om iedereen op het andere spoor te doden. Dus wie rijd je dood? Je schoonmoeder of de hele bevolking van Nieuw-Zeeland?
Dodelijke Dilemma's 999

Startopstelling

Leg het speelbord op tafel. Schud de drie verschillende soorten kaarten per soort en leg ze naast het spelbord. Maak 2 teams en stel een conducteur aan.

Spelverloop

Ieder team trekt van elke stapel 3 kaarten (onschuldig, schuldig en aanpassingen). Elk team trekt dan een kaart blind van de stapel ‘onschuldig’ en legt deze aan zijn spoor. Vervolgens legt men nog een ‘onschuldig’-kaart naar keuze vanuit de hand aan het spoor. Vervolgens kies je 1 ‘schuldig’-kaart uit je hand en legt deze aan het spoor van de tegenpartij. 
Daarna bepaal je met je team welke ‘aanpassingen‘-kaart je uit je hand kiest en legt deze bij een kaart van je eigen spoor of het spoor van de tegenpartij. 
 
Nu begint het leukste deel van het spel. Elk team mag discussiëren met de conducteur om hem er van te overtuigen om hun spoor niet te kiezen. 
Dodelijke Dilemma's 999 Game
 
Zodra de conducteur heeft gekozen is er geen weg meer terug. Iedere speler waarvan zijn spoor is gekozen krijgt een “doodfiche”. 
 
Nu is deze ronde afgelopen en is de volgende speler de conducteur en start het spel opnieuw, totdat alle spelers conducteur zijn geweest. De speler met de meeste “doodfiches” aan het einde heeft verloren. 
Dodelijke Dilemma's 999 Game

Conclusie

Het is een spel wat leuk is om met een grotere groep te spelen. Vooral met wat jongvolwassenen, dan komen de kaartjes het beste tot zijn recht. De discussies komen in de loop van het spel goed op gang waardoor er echt leuke conversaties ontstaan. Een grappig bedacht spel door Scott Houser en uitgegeven door 999 GAMES.
Rachel

Deze review van Dodelijke Dilemma’s is geschreven door Rachel.
Lees alle reviews van Rachel

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Vooral leuk met jongvolwassenen."

Rachel

— Rachel

Koop Dodelijke Dilemma’s bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Dodelijke Dilemma’s


Dodelijke Dilemma’s is een Familiespel dat door 3-13 spelers gespeeld kan worden vanaf 18 jaar. Een spelletje Dodelijke Dilemma’s duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dodelijke Dilemma’s staat in het Engels bekend onder de naam Trial by Trolley. Dodelijke Dilemma’s is ontworpen door Scott Houser en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Dodelijke Dilemma’s bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671027310615", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000006185113","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Dodelijke%20Dilemma%27s%20Actiespel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.