Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

50 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Laget, Serge

Review van Dwergen van Nidavellir

Na millennia in vrede te hebben geleefd, leeft het Koninkrijk Nidavellir sinds korte tijd in angst! Waarom? Nidavellir staat op het punt te worden aangevallen door de legendarische, kwaadaardige draak Fafnir! Dat belooft niet veel goeds… Goud en hebzucht hebben Nidavellir gemaakt tot het koninkrijk dat het is, maar dit zal hen niet helpen om de aanval van Fafnir af te slaan. Het Koninkrijk Nidavellir heeft daarom een selecte groep dwergen gevraagd om een dwergenleger te vormen en Fafnir te verslaan. In ‘De dwergen van Nidavellir’ ben jij één van die dwergen. Lukt het jou de machtigste legermacht te vormen en de draak te verslaan? Ben jij dwergs genoeg om deze queeste aan te nemen? Oh ja, het werven van je dwergenleger begint waar iedere dwerg te vinden is; in de kroeg!

Dwergen van Nidavellir, De

Doel van het spel

De dwergen van Nidavellir bestaat uit twee tijdperken. In ieder tijdperk worden dwergen gerekruteerd vanuit de drie verschillende taveernen. Niets krijg je voor niets; hier ga je voor betalen. Aan het einde van het eerste tijdperk worden de bonussen verdeeld. Heb jij aan het einde van het tweede tijdperk de sterkste legermacht (het grootste aantal machtspunten), dan ben jij de winnaar van De dwergen van Nidavellir! En mag je het dus opnemen tegen de draak Fafnir. To be continued?

Dwergen van Nidavellir, De

Verloop van het spel

Zoals gezegd beslaat het spel twee tijdperken. Voordat het spel begint, worden alle onderdelen klaargelegd. Je hebt het dan over je persoonlijke spelersbord, de taveernen met aanwezige dwergen, het geld, de dwerghelden enz. Iedere speler ontvangt zijn of haar spelersbord, een edelsteen en een set munten (de 0, de 2, de 3, de 4 en de 5). Afhankelijk van het aantal spelers worden er een aantal dwergen opengelegd bij elke taveerne (3 taveernen in totaal) in het middel van de tafel. Alle dwergenhelden en onderscheidingskaarten (de bonussen die worden uitgereikt na het eerste tijdperk) worden apart gehouden.

 

Dwergen van Nidavellir, De

Het spel kent 5 verschillende divisies dwergen. Je krijgt te maken met krijgers, jagers, mijnwerkers, smeden en ontdekkers. Iedere divisie heeft een eigen voordeel en levert op een speciale manier, aan het einde van het spel, machtspunten op. Helden spelen een bijzondere rol in dit verhaal. Zodra je namelijk in élke divisie één dwerg hebt gerekruteerd, ontvang je een held naar keuze. Helden staan garant voor machtspunten aan het einde van het spel en kunnen nuttige extra’s opleveren. Deze machtige dwergen wil je zeker weten in je leger hebben!

Dwergen van Nidavellir, De

Ieder tijdperk kent een aantal ronden, afhankelijk van het aantal spelers. Een tijdperk eindigt zodra de laatste dwergen aan de taveernes zijn toegewezen en die ronde is uitgespeeld. In iedere ronde (met een totaal van 3 fasen) worden er een aantal dwergen opengelegd; het aanbod. De volgende fase is bieden, waarbij iedere speler 3 munten gedekt toekend aan een taveerne. De overige 2 munten worden gedekt in de buidel op het spelersbord gelegd. In de fase onthullen draaien alle spelers tegelijkertijd hun munt bij de desbetreffende taveerne om. Wie het hoogste heeft geboden, mag als eerste een dwerg rekruteren door hem naast zijn of haar spelersbord te leggen. Nadat iedere speler een dwerg heeft gekozen, wordt het proces herhaalt in taveerne 2 en taveerne 3. Bij een gelijke stand mag steeds de speler met de meest waardevolle edelsteen als eerste kiezen. De edelstenen worden daarna wel verwisseld. Alhoewel het muntstuk 0 geen waarde heeft, is deze munt heel kostbaar. Wanneer deze munt in één van de drie taveernen wordt opengedraaid, mag de desbetreffende speler zijn of haar meest waardevolle munt uit de buidel inwisselen voor de totaalwaarde van de buidel. Dit inwisselen wordt gedaan uit de Koninklijke Schatvoorraad. Op deze manier vermeerder je de waarde van je munten. Aan het einde van het eerste tijdperk worden de onderscheidingskaarten verdeeld.

Dwergen van Nidavellir, De

Het tweede tijdperk verloopt op eenzelfde manier. Heb jij aan het einde van het tweede tijdperk het grootste aantal machtspunten (een optelsom van al je dwergenpunten, totale muntwaarde en andere extra’s), dan ben jij de winnaar van De dwergen van Nidavellir! Gefeliciteerd! Je mag nu je leven wagen tegen Fafnir 😉

Dwergen van Nidavellir, De

Conclusie

De dwergen van Nidavellir is een nieuw spel van White Goblin Games, bedacht door Serge Laget. Het spel is voor 2-5 spelers en je bent er zo’n 45 minuten mee zoet. Al vanaf de eerste keer dat het spel op tafel kwam, zijn wij fan! Het spel is vernieuwend, ziet er prachtig uit en speelt vlot weg. We kunnen er geen genoeg van krijgen. En dat is maar goed ook, want Fafnir moet verslagen worden! Op naar een volgende ‘monster’score?

Wij vinden De dwergen van Nidavellir een fantastisch spel! Het spel is wat ons betreft met geen enkel ander spel goed te vergelijken. Al moesten we wel aan Splendor denken vanwege het om de beurt wegnemen van edelstenen (in dit geval dwergen). Om steeds de eerste keuze te hebben bij het rekruteren van dwergen, moet je slim spelen (met een vermakelijk coin-building mechaniek vergroot je de waarde je munten) en moet je je medespelers goed kunnen inschatten. De verschillende divisies dwergen leveren op verschillende manieren machtspunten op. Ook hier kun je mee spelen, want je kunt je niet op iedere divisie concentreren. Maar vergeet zeker de helden niet! Zij zorgen voor niet te onderschatten extra machtspunten.

De spelregels zijn duidelijk en overzichtelijk en daarnaast worden de specialistische heldenkaarten goed uitgelegd. Het artwork is verder dik in orde en creëert een sfeer die je mag verwachten bij het thema. Kort samengevat; we hebben opnieuw een topspel aan onze collectie kunnen toevoegen en kunnen niet wachten tot het spel weer op tafel komt!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Dwergen van Nidavellir is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Dwergen van Nidavellir bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dwergen van Nidavellir

Omschrijving van Dwergen van Nidavellir


Dwergen van Nidavellir is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Dwergen van Nidavellir duurt gemiddeld 50 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Dwergen van Nidavellir is ontworpen door Serge Laget en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Dwergen van Nidavellir bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Dwergen van Nidavellir bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1614612412945", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000009403906","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"De%20Dwergen%20van%20Nidavellir","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Uitbreidingen op Dwergen van Nidavellir

Deze spellen kun je samen met Dwergen van Nidavellir spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.