Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

75 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Clair, John D.

Review van Ecos: New Horizon

Uitbreiding op Ecos: First Continent

"Een mooie uitbreiding op het basisspel"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Is een real-life uitzicht op de Kilimanjaro een ver-van-je-bed-show? Laat staan de andere highlights van Afrika, zoals Madagaskar, de Sahara of de Nijl? Schuif dan aan tafel bij Ecos: New Horizon, een mooie uitbreiding op het basisspel Ecos: First Continent.

Ecos - New Horizon

Ecos: New Horizon is een interessante uitbreiding waardoor je nog dieper op het continent Afrika ingaat. Om dit te kunnen spelen heb je wel het basisspel nodig, lees hier onze review daarvan. Deze uitbreiding is uitgeven door de Amerikaanse uitgever AEG. Het spel is dan vooralsnog alleen in het Engels verkrijgbaar. Het basisspel met deze uitbreiding zou ongeveer 46-75 minuten moeten duren, afhankelijk van het aantal spelers. De bedenker van deze uitbreiding is John D Clair, ook verantwoordelijk voor het basisspel.

Wat kun je verwachten van Ecos: New Horizon?

In de aantrekkelijk uitziende doos zitten 6 overzichtskaarten, hier zie je kort hoe het werkt om dieren te plaatsen op het continent. Er zouden extra dieren bij zitten? Wij hebben die dieren gevonden in het basisspel en niet in deze doos.

Ecos - New Horizon
Handige overzichtskaarten

Verder vind je 32 nieuwe opdrachtkaarten. Op een aantal van deze kaarten staat dat je een bepaalde combinatie moet gaan maken van tegels die uiteindelijk de Nijl moeten gaan vormen, andere combinaties leveren je bijvoorbeeld Madagaskar op of de Kilimanjaro. Heb je de combinatie gespaard dan mag je de losse tegels vervangen voor de geschakelde tegel Dat levert je natuurlijk ook weer wat leuke extra’s op. Klein nadeeltje is wel dat het best wat tijd kost om het te maken, dus als je zo’n kaart tegen het einde van het spel krijgt dat gaat het je waarschijnlijk niet lukken.

Ecos - New Horizon

Wat is onze ervaring?

Wij vonden het een leuke toevoeging op het basisspel. Met meerdere spelers komt deze uitbreiding nog wat meer tot zijn recht, want dan komen de ‘nieuwe’ kaarten wat eerder naar boven. Zo’n speciale opdracht brengt ook wat meer spanning mee. Want alleen jij weet hoe de geschakelde tegels aan elkaar moeten worden geplaatst, wat er op moet of juist niet op moet. Dan heb je ook nog genoeg medespelers die ongemerkt roet in het eten kunnen gooien. Dus het is zeker een leuke en welkome uitdaging!

De overzichtskaarten zijn ook handig. Wel jammer dat het plaatsen van bomen en bergen niet omschreven wordt, had het net even wat completer gemaakt. Ecos is in ieder geval bij ons een populair spel en zijn daarom blij met deze uitbreiding, dus op naar de volgende!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Ecos: New Horizon is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ecos: New Horizon bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ecos: New Horizon

Omschrijving van Ecos: New Horizon


Ecos: New Horizon is een uitbreiding op Ecos: First Continent. Ecos: New Horizon is een Expertspel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Ecos: New Horizon duurt gemiddeld 75 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Ecos: New Horizon staat in het Engels bekend onder de naam Ecos: New Horizon. Ecos: New Horizon is ontworpen door John D. Clair en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Alderac Entertainment Group. .

Koop Ecos: New Horizon bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671095173090", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000047860869","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Ecos%3A%20New%20Horizon%20-%20EN","linkSubId":""};

Ecos: New Horizon is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om Ecos: New Horizon te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.