Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo
Ontwerper(s)

Strien, Wouter van

Review van Elixir Mixer

Waarom, vroeg ik me tijdens het spelen van Elixir Mixer af, moeten heksen en tovenaars altijd van die vieze ingrediënten gebruiken voor hun brouwseltjes? Waarom liever de staart van een hagedis gebruiken dan een lepel Nutella of waarom geen plakjes banaan in plaats van links kijkende oogballen? Ze zien er ook niet uit met die wratten en en pukkels en dat warrige haar. Heeft het één iets met het ander te maken? Hebben ze daar weleens aan gedacht? Neem een glas water, dat is beter voor je huid!

Wouter van Strien is een Nederlander met een goed stel hersenen ( Die zullen die tovenaars en heksen best willen gebruiken om een brouwsel van te trekken) en hij heeft al verschillende spellen ontwikkeld. Elixir Mixer is zo’n hersenspinsel van Wouter en is een kaartspelletje waar wij al heel wat leuke potjes van hebben gespeeld.

elixir mixer jumbo kaartspel familiespel team arlin

het spelidee

112 kaarten, waarvan er 72 ingrediënt kaarten zijn, 30 elixirkaarten en 10 bonus kaarten, daarmee moet je proberen 8 punten te halen (10 als je het met zijn tweeën speelt). Elke speler krijgt 5 ingrediëntkaarten in zijn hand. Deze ingrediëntkaarten hebben een waarde van 1 tot 7 en zijn er in 5 verschillende smaken. Ogen, Wurmpjes, salamanders, paddenstoelen en spinnen. Je kan een kaart kiezen uit de markt (6 kaarten die open op tafel liggen) je kan in de markt ruilen of je pakt een kaart van de trekstapel. Met die kaarten mag je gaan combineren tot je een of meerdere elixers kan creëren. Van elke kleur elixer is er maar 1 in de waarde van 10-15. Je mag niet meer dan 5 kaarten in je hand hebben aan het eind van je buurt en de markt moet weer aangevuld worden tot 6 kaarten. Er zijn ook nog bonuskaarten te verdienen. Daar zijn er 5 van. Bijvoorbeeld als je 3 dezelfde elixers heb gecreëerd of 5 verschillende kleuren. Lukt het iemand met de elixirkaarten en de bonus kaarten 8 punten te halen dan wint die heks of tovenaar.

 

elixir mixer jumbo kaartspel familiespel team arlin

de sfeer

Wij houden van spelletjes die makkelijk zijn uit te leggen en toch pittig zijn om te spelen. Elixir Mixer is zo’n spel. Het speelt vlot weg, de potjes duren niet lang en je moeten rekenen en vooruit plannen. Elixir Mixer wordt uitgegeven door Jumbo en zal zeker niet misstaan in je kaartspelcollectie.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Elixir Mixer is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Elixir Mixer bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Elixir Mixer


Elixir Mixer is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Elixir Mixer duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Elixir Mixer is ontworpen door Wouter van Strien en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. .

Koop Elixir Mixer bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671032171331", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000031132592","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Jumbo%20Elixer%20Mixer%20-%20Kaartspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.