Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

180 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Brand, Inka

Brand, Markus

Review van Exit: De Eenzame Vuurtoren

"Krijgen jullie op tijd het licht aan?!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Een regenachtige zondagmiddag, waar alles grijs en koud is buiten. Een middag waarbij je absoluut niet naar buiten wilt. Zo’n middag kozen wij uit om ons eens te verdiepen in deze Exit escape room: ‘De eenzame vuurtoren van 999 Games.  Een ideale keuze,  want voor deze escape room stond gemiddeld 1,5 tot 3 uur! (In ons geval 3,5 uur). Voor ons was dit de tweede ervaring uit de Exit spelfamilie en zeker niet de laatste.

EXIT: De eenzame vuurtoren

Het verhaal gaat dus over een vuurtoren die weer aangestoken moet worden en door middel van raadsels en puzzels baan je een weg naar boven om dit voor elkaar te krijgen. We gaan natuurlijk niet alles verklappen want de kracht van een goede escape room is natuurlijk wel het verrassingselement wat erin zit. Maar de bedenkers Markus & Inka Brand hebben zeker goed werk afgeleverd. 

Een heel leuk detail is wel dat er 4 legpuzzels in zitten (dit staat ook gewoon op de doos vermeld). Maar hoe zit het met een legpuzzel maken mèt tijdsdruk, dat is wel even andere koek. Hou je dus van puzzels en raadsels èn van legpuzzels dan is deze escape room echt wel wat voor jou. Zelf vonden wij hem goed in elkaar zitten. De decodeerschijf is een toppertje, erg leuk bedacht. Tip: Kijk goed naar alles en leg samen de verbanden. 

EXIT: De eenzame vuurtoren
Leuk gedaan: Een puzzel in een puzzelspel
EXIT: De eenzame vuurtoren
Kraak alle codes met deze decodeerschijf

De spellen van Exit zijn in 3 levels onder te verdelen en dit is een geavanceerde versie. Dit is te herkennen aan de moeilijkheidsgraad op de doos, in dit geval 3 witte stippen. Het niveau ‘beginners’ zit op 2 stippen en het niveau ‘professionals’ op 4 stippen. Heb je nog nooit een (Exit) escape room gespeeld dan raden we je aan met een beginnerslevel te starten. En ook al kun je met 2 personen spelen, soms heb je echt even een andere input nodig, iemand die het vanaf een andere hoek bekijkt, daarom wordt het spelen zeker leuker vanaf 3 personen. Trek er lekker wat tijd voor uit, zet eten en drinken binnen handbereik en laat die hersens maar kraken!

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Exit: De Eenzame Vuurtoren is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Exit: De Eenzame Vuurtoren bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Exit: De Eenzame Vuurtoren

Omschrijving van Exit: De Eenzame Vuurtoren


Exit: De Eenzame Vuurtoren is een Expertspel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Exit: De Eenzame Vuurtoren duurt gemiddeld 180 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Exit: De Eenzame Vuurtoren staat in het Engels bekend onder de naam Exit: The Game + Puzzle – The Deserted Lighthouse. Exit: De Eenzame Vuurtoren is ontworpen door Inka Brand & Markus Brand en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door KOSMOS, 999 Games, Devir & Iello. .

Koop Exit: De Eenzame Vuurtoren bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667899042078", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000087050703","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"EXIT%20-%20De%20eenzame%20vuurtoren%20Breinbreker","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.