Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Exploding Kittens

Ik ben gek op katten, dus toen ik deze titel voor het eerst zag, dacht ik: wat een stom spel, maar het is toch eigenlijk best wel grappig en ach ja, het is maar spelletje, toch? Ze ontploffen niet echt.

Exploding kittens had de meest succesvolle Kickstarter campagne ooit!
Het is een hilarisch kaartspel voor 2-5 personen vanaf 7 jaar. Een potje duurt ongeveer 15 minuten. Het spel is binnen een paar minuten uit te leggen en is makkelijk om te spelen.

Exploding Kittens Asmodee Kaartspel

Spelverloop

Iedere beurt mag je een of meerdere kaarten spelen en aan het eind van je beurt pak je een nieuwe kaart van de trekstapel. Super simpel… maar ja, er kan wel eens een exploding kitten bovenop liggen en als die ontploft dan ben je af. Dus dat ga je natuurlijk op alle mogelijke manieren proberen te voorkomen. De kaarten in je hand kun je soms in je eigen voordeel gebruiken, maar meestal zijn ze vooral erg leuk om je medespelers mee te pesten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘Kateautje’ ( vraag om een wasbeurt voor je rughaar ) : een speler moet je een kaart van zijn keuze geven. Of de ‘Aanval’ ( Laat de catterwocky los ) : beëindig je beurt zonder een kaart te trekken en dwing de volgende speler tot twee beurten. En dan natuurlijk ‘Nope’ ( Win de Nobelprijs voor vrede ) : stop een actie van een andere speler.

Exploding Kittens Asmodee Kaartspel

Op deze manier kun je elkaars plannen lekker dwarsbomen. Gelukkig heb je ook ontmantelingskaarten. Als je dan een exploding kitten pakt, kun je die onschadelijk maken en krijg je nog een kans. Je krijgt er een aan het begin en als je geluk hebt trek je er nog 1 van de stapel of uit de hand van een andere speler

Ben jij degene die als laatste over blijft, dan win je het spel

Conclusie

Exploding Kittens, uitgegeven door Asmodee, is een grappig kaartspelletje om spelen. Vooral als je in een lollige bui bent, zijn de kaarten hilarisch. Vooral de eerste keer dat je het speelt, is het leuk om alle grappige teksten bij de verschillende kaarten te lezen Er is aandacht besteed aan de details want elk kaartje is anders. En dat vind ik een grote plus.

Het is een spel voor 2-5 personen, maar ik vond het met 2 spelers een beetje saai. Met drie of meer spelers komt er een beetje leven in het kaartspel en ontstaat er lekker wat interactie. Als je 2 sets kaarten gebruikt, kun je het zelfs met 9 personen spelen.

Exploding Kittens Asmodee Kaartspel

Je speelt snel een paar potjes achter elkaar. Je hoeft niet te veel na te denken, maar je kunt het gewoon lekker weg spelen. Houd je ervan om elkaar lekker dwars te zitten? Voor liefhebbers van Pesten, Uno maar ook Mens Erger je Niet en Barricade etc, is dit spel echt een aanrader. Voor de ervaren speler is een potje tussendoor even leuk. Maar daar zal het spel wat minder vaak op tafel komen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Exploding Kittens is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Exploding Kittens bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Exploding Kittens

Omschrijving van Exploding Kittens


Exploding Kittens is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Exploding Kittens duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Exploding Kittens wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee. Je koopt Exploding Kittens bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Exploding Kittens is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2019 – Nominaties.

Koop Exploding Kittens bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.