Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Boccara, Antonin

Review van Fiesta de los Muertos

Wat hebben Marilyn Monroe, Prinses Sissi, Kurt Cobain & Cleopatra met elkaar gemeen? Precies, ze zijn hartstikke dood. In het partyspel Fiesta de los Muertos roepen jullie herinneringen op aan deze overleden personen en bedenken jullie waar zij het meest om bekend stonden.

Dit spel bestond tot nu toe alleen in het Frans, en is ook genomineerd tot spel van jaar voor de As D’or. Bovendien krijgt dit spel een dikke 7 op BGG, en dat is vrij uniek voor een partyspel. Nu is dit spel in het Nederlands is uitgegeven door Geronimo Games en we waren er dus erg benieuwd naar.

Fiesta de los Muertos Partyspel Geronimo

Spelverloop

Het concept is erg origineel, maar toch eenvoudig:

  • Fase 1: je krijgt een kaartje van een bekend overleden persoon. Vervolgens schrijf je op je spelersbordje een woord op dat jij met deze persoon in verband brengt.
  • Fase 2: Je geeft je spelersbord door aan de speler naast je. Deze speler wist het woord uit en schrijft een soortgelijk woord op. Dit gaat zo 4 maal door.
  • Fase 3: Nu moeten jullie met z’n allen proberen om de opgeschreven woorden te koppelen aan het juiste personage. In deze fase leg je cijferkaarten op tafel en onder de cijfers de spelersbordjes in gemixte volgorde. En daaronder, ook in willekeurige volgorde leg je de personage-kaartjes, aangevuld tot een totaal van 8 kaartjes. Iedere speler gaat nu, zonder te overleggen uiteraard, op zijn deductie-kaart opschrijven welk personage bij welk opgeschreven woord hoort.

Fiesta de los Muertos Partyspel Geronimo

Conclusie

Een heel oude spreuk luidt “Een goede naam(of reputatie) is beter dan goede olie, en de sterfdag beter dan de geboortedag.” Treurig maar waar; als je dood bent is het pas echt duidelijk wat voor reputatie je hebt opgebouwd, en waar mensen je het meest om zullen herinneren.

Dit partyspel rondom het bekende Mexicaanse thema speelt lekker vlot, je bent ongeveer een kwartier bezig dus de kans is groot dat je meerdere spelletjes op een avond speelt.

Fiesta de los Muertos Partyspel Geronimo

Voor extra uitdaging zijn er wat optionele extra spelregels toegevoegd. Voor de kinderen zijn er speciaal geselecteerde personagekaarten. En wat ook leuk is, is dat er blanco kaartjes zijn meegeleverd. Je kan dus ook zelf namen verzinnen, leuk om bijvoorbeeld herinneringen aan je vorig jaar overleden Ome Henk op te halen, of aan je favoriete artiest die pas overleden is.

Reviewer Dani

Deze review van Fiesta de los Muertos is geschreven door Dani.
Lees alle reviews van Dani

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Fiesta de los Muertos bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Fiesta de los Muertos


Fiesta de los Muertos is een Familiespel dat door 4-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Fiesta de los Muertos duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Fiesta de los Muertos is ontworpen door Antonin Boccara en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games. .

Koop Fiesta de los Muertos bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.