Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Colovini, Leo

Review van Forest

Forest is een heel ‘lief’ kaartspel van Helvetiq (Tucker’s Fun Factory zorgt ervoor dat ie in jouw favoriete spellenwinkel terecht komt) voor de jonge spelers. Met je kaarten maak je een oneindig sprookjeslandschap en probeer je figuren te herkennen en tellen.

Spelverloop

Het doel van het spel is zo veel mogelijk kaarten verzamelen. Om te beginnen schud je alle kaarten goed door elkaar en geeft iedere speler er drie. Om de beurt mag je een kaart neerleggen. Bomen zet je rechtop en bladeren komen overdwars.

Forest Kaartspel Helvetiq Tucker's Fun Factory

De kaarten zijn mooi versierd met allerlei sprookjesfiguren tussen het vele groen van het sprookjesbos. Er staat veel meer op de kaarten, maar je moet letten op de uilen , kabouters ‍♂️ , kikkers en feeën ‍♀️ . Wanneer je een kaart neerlegt met het zevende sprookjesfiguur van dezelfde soort, moet je die claimen. Dan pak je alle kaarten van tafel waar die figuurtjes opstaan. De rest van de kaarten leg je weer netjes neer en dan gaan jullie weer verder.

Als je niet oplet en je vergeet je kaarten te claimen, dan kan het gebeuren dat de volgende speler er met jouw kaarten vandoor gaat en dat wil je natuurlijk niet!

Als alle kaarten van de stapel en uit ieders hand op zijn, is het spel afgelopen en ga je de kaarten tellen. Degene met de meeste kaarten wint het spel Forest

Forest Kaartspel Helvetiq Tucker's Fun Factory

Conclusie

De kaarten van dit spelletje zijn aantrekkelijk versierd met mooie illustraties van sprookjesfiguren. Het helpt de kinderen te leren observeren en zich te focussen op wat belangrijk is, want er staat veel meer op de kaartjes dan die vier figuurtjes waar ze op moeten letten. Verder leren ze ook om te tellen en een tactiek te ontwikkelen.
Het is een leuk spelletje voor de kinderen en duurt maar ongeveer 15 minuten. Je kunt het spelen met 2-5 personen vanaf 6 jaar.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Forest is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Forest bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Forest

Omschrijving van Forest


Forest is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Forest duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Forest is ontworpen door Leo Colovini en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Helvetiq & Tucker’s Fun Factory. Je koopt Forest bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Forest bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.