Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van Pim Pam Pet Family

Ben jij Woordmeester? En met je meesterwoorden ben je ook woorden meester? Dan ben je vast ook Pim Pam Pet meester. Misschien ben je ook wel Pim Pam Pet-meester… Maar Pim Pam Pet Family, dat win je niet zomaar, want in dit spel zou je kind van 6 je zomaar kunnen verrassen!

Pim Pam Pet Family wordt in het Nederlands uitgegeven door Jumbo. Het is een woordspel dat je kunt spelen met 2-8 spelers. Één potje duurt ongeveer 15 minuten.

Familiespel

Pim Pam Pet Family kan je individueel spelen, maar je kunt ook teams vormen. Teams zoals kinderen tegen de ouders. Pim Pam Pet Family zit zo in elkaar dat kinderen evenveel kans maken als de ouders. Hier en daar hebben de kinderen een voordeeltje, een voorsprong.

Pim Pm Pet Family Jumbo Kinderspel

Doel van het spel

Loop zo snel mogelijk met je pionnetje een rondje om de spinner. Je komt vooruit op het speelbord door vragen goed en als eerste te beantwoorden. Heb jij als eerste een heel rondje op het speelbord gelopen? Gefeliciflapstaart!

Verloop van het spel

Allereerst wordt de jokerkaart aan de jongste speler gegeven. Verder is er een spinner, een speelbord, een zandloper en 3 verschillende soorten vragenkaarten. De vragenkaarten komen geschud op één stapel naast het speelbord te liggen. De jongste speler draait als eerste de bovenste kaart om. Het hangt af van wat voor kaart het is, hoe deze beantwoord dient te worden. Heb je de vraag goed beantwoord, dan mag je een stapje vooruit.

Pim Pm Pet Family Jumbo Kinderspel

Letterkaart. De speler die aan de beurt is draait de spinner. Welke letter is het geworden, de ‘N’? De vraag op de kaart: “Een dier dat op het land leeft”. Antwoord: Nolifant! Fout! Regels voor deze vraagkaart: Voor de volwassenen is dit de letter waarmee het antwoord mee moet beginnen. Voor jonge kinderen hoeft de letter alleen in het antwoord voor te komen.

Zandloperkaart. Welke letter, weer de ‘N’? Vraag op de kaart: “De naam van een kinderboek”. Antwoord: Neuspeuteren is een feest. Fout! Regels voor deze vraagkaart: Voor alle spelers is dit de letter waarmee het antwoord moet beginnen. Maar de zandloper wordt omgedraaid, en hiermee krijgen jonge kinderen 5 seconden voorsprong om een antwoord te geven. Als de zandloper leeg is, mogen de volwassenen pas meedoen.

Fotokaart. Regels voor deze vraagkaart: Op de kaart staat een afbeelding. Op de afbeelding is een heleboel te zien. Noem een voorwerp op de afbeelding met de letter op de spinner. Voor de volwassenen moet dit de beginletter zijn van het woord, voor jonge kinderen hoeft het alleen in het woord voor te komen.

Joker! Ja, dat roept je zoontje of dochtertje van 6, die troeft je gewoon even af met de jokerkaart. Sommige vragenkaartjes hebben een jokersymbool. En als de speler met de jokerkaart dan ‘Joker’ roept, mag deze eerst een poging wagen. Is het antwoord goed, dan mag deze speler maar liefst 2 stapjes vooruit. Maar nadat de jokerkaart gebruikt is, krijgt de volgende speler de jokerkaart.

De speler die als eerste een rondje om de spinner heeft gelopen met z’n pion en weer op het eigen startvakje staat, wint Pim Pam Pet Family.

Pim Pm Pet Family Jumbo Kinderspel

Eindconclusie

Ik heb gemerkt dat ik woorden niet bepaald meester ben, ik kan maar niet winnen. Dus als ik met mijn iets te jonge kinderen speel, wint er gewoon niemand. Mijn partner weet wel van me te winnen, haha! Pim Pam Pet Family is een leuk woordspel. Je vijzelt je woordenschat er wel mee op, en die van je kinderen ook. Voor als je met wat anders wilt ‘oefenen’ dan Scrabble.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

Deze review van Pim Pam Pet Family is geschreven door Mat.
Lees alle reviews van Mat

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Pim Pam Pet Family bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Pim Pam Pet Family


Pim Pam Pet Family is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Pim Pam Pet Family duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Pim Pam Pet Family staat in het Engels bekend onder de naam Finger On The Trigger. Pim Pam Pet Family wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Pim Pam Pet Family bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Pim Pam Pet Family bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.