Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Gesjaakt!

"Gesjaakt is een spannend kaartspel dat je met 3 tot 7 mensen kan spelen"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Ooit was Jacques een erg geliefde Nederlandse naam maar tegenwoordig komt hij niet eens meer voor in de top 20 van populaire voornamen en is het een naam waar men het liefst zo snel mogelijk aan voorbij gaat. Sjaak is gewoon verworden tot een scheldnaam. Aldus het woordenboek voor modern taalgebruik, Ensie. Vandaar de niet zo positieve uitdrukking de Sjaak zijn. In Vlaanderen gebruikt men de uitdrukkingen gechareld of gejost zijn. We raden je trouwens af om op te zoeken wat de betekenis is van charel of Jos. Wij pleiten voor een rehabiliteren voor het woord Sjaak of Jacques maar vanwege onze achternaam staan wij daar niet helemaal neutraal in.

De achtergrondinformatie over de Sjaak zijn, zegt iets over het kaartspel Gesjaakt van Thorsten Gimmler en uitgegeven door 999 games. In het Engels heet dit spelletje trouwens, No Thanks, en beschrijft zo wat je vaak moet laten weten bij dit spel, maar als je te vaak no thanks zegt ben je de Sjaak of zoals wij hier thuis zeggen: Jammer joh, dat wordt eten.

gesjaakt! kaartspel 999games team arlin

Het spel

Elke speler krijgt 11 muntjes, die heb je nodig om je beurt af te kopen. Er zijn 33 speelkaarten met waardes van 3 tot 35 maar er zijn 9 kaarten willekeurig uit het spel gehaald. De waardes van de speelkaarten zijn strafpunten. Wanneer je aan de beurt bent kan je kiezen om de kaart te nemen of dit af te kopen met een muntje . Neem je de kaart wel dan krijg je de muntjes die in de pot zijn gekomen, doordat andere spelers deze kaart hebben afgekocht, erbij. Met deze muntjes kan je weer andere kaarten afkopen, oftewel je zegt: no thanks. Maar ben je door je muntjes heen en kan je dus geen speelkaart afkopen, dan ben je de Sjaak, euh de Pineut, zeker als deze kaart een hoge waarde heeft. Maar stel je hebt de kaart met waarde 33 en je krijgt de kans een kaart van waarde 32 te pakken te krijgen, dan mag je deze over de speelkaart 33 leggen en heb je ‘maar’ 32 strafpunten. Maar, let op, er zijn ook 9 kaarten uit het spel en is er een kans dat bijvoorbeeld speelkaart 32 daarbij zit. Stel je wordt gedwongen of je hebt ervoor gekozen de kaart 31 te krijgen en je krijgt niet de 32 te pakken, dan heb je 64 strafpunten en ben je nog meer de Sj… Pineut. Wanneer alle 24 kaarten verdeeld zijn dan worden alle strafpunten per speler bij elkaar geteld en heb je nog muntjes over dan zijn dat weer pluspunten. Is er iemand met de minste punten dan is hij of zij, of diegene, de winnaar.

gesjaakt! kaartspel 999games team arlin
p.s. Team Arlin bestaat uit Arni en Linda Jacques

De sfeer

Gesjaakt is een spannend kaartspel dat je met 3 tot 5 mensen kan spelen. Je houdt je muntjesvoorraad geheim en daardoor wordt het een blufspel. Je kan dit spel op het randje spelen door bijvoorbeeld hoge kaarten een paar rondjes mee te laten draaien en daardoor een hoop muntjes proberen te incasseren, maar dit kan ook totaal verkeerd aflopen. Want kom je zonder muntjes te zitten dan wordt je gedwongen een hoge kaart te nemen waar geen pot met muntjes bij zit en ben je toch de …. Jos.

55 fiches, 33 speelkaarten , een doosje vol met speelplezier. Voor in de kroeg, op familiefeestjes en in studentenkamertjes.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Gesjaakt! is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"55 fiches, 33 speelkaarten , een doosje vol met speelplezier, voor in de kroeg, op familiefeestjes en in studentenkamertjes."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Gesjaakt! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Gesjaakt!

Omschrijving van Gesjaakt!


Gesjaakt! is een Familiespel dat door 3-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Gesjaakt! duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Gesjaakt! staat in het Engels bekend onder de naam No Thanks!. Gesjaakt! wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Gesjaakt! bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Gesjaakt! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.