Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Watine, Wlad

Review van Ghost Adventure

Het nachtmerriemonster zit op je hielen! Jij als spookmuis gaat er echt alles aan doen om in dit bijzondere avontuur de wereld van dit monster en zijn bondgenoten te verlossen.

En dat ga je doen door…. te tollen! Ja je leest het goed, in dit spel mag je ouderwetse met een tol spelen. Je plaatst je tol op een van de speelborden, je geeft een flinke slinger aan je slinger, en je avontuur in een van de werelden gaat beginnen.

Ghost Adventure Bordspel Geronimo

Het Spel

Aan het begin van iedere missie zoek je de juiste speelborden bij elkaar en check je wat de doelen van deze missie zijn. Je start met je tol op de steencirkel van het eerste speelbord, je gaat op zoek naar je eerste doel en daarna naar de uitgang. Dit doe je allemaal door je speelbord in je handen te kantelen en zo de tol de juiste weg te laten tollen.

Zodra de tol de uitgang heeft bereikt staat speler 2 klaar om de tol op te vangen en door te spelen op het 2e speelbord. Ook hij gaat op zoek naar de doelen en geeft uiteindelijk de tol weer door.

Ghost Adventure Bordspel Geronimo
De 2 tollen & de energiedrankjes

Als de tol tussentijds stilvalt kun je je gelukkig weer opladen door een energiedrankje te gebruiken. Je mag dan weer verder vanaf de steencirkel op het huidige speelbord.

Als alle doelen zijn bereikt is de missie voltooid en mogen jullie verder naar de volgende missie. Maar als de tol stilvalt voordat alle doelen van deze missie zijn gehaald én de energiedrankjes zijn op, dan hebben jullie verloren en moet je de missie opnieuw starten.

Ghost Adventure Bordspel Geronimo

Er zijn nog allerlei leuke extra elementen op de speelborden. Zo kun je je energiedrankjes vullen door over de juiste knop te tollen, of teleporteren naar een andere wereld of een verdieping hoger springen.

Conclusie

Ghost Adventures, uitgegeven door Geronimo Games, is echt weer eens heel wat anders. De missies zijn heel mooi vormgegeven dmv een stripverhaal. En door het coöperatieve element van het samenspelen is het echt heel spannend of jij en je medespelers zullen slagen in de missie. Als je het stripboekje uit hebt gespeeld zijn er nog 25 extra missies die ook nog eens lastiger zijn. En ook aan de solo spelers is gedacht met 15 Solo Missies.

Ghost Adventure Bordspel Geronimo
De missies kun je vinden in het stripboek

Het is niet alleen even heel wat anders, het is ook gewoon super leuk om te doen. Zeker om nieuwe spelers kennis te laten maken met dit spel. Altijd leuk om er achter te komen hoe behendig jouw vrienden zijn met een tol!

Reviewer Dani

Deze review van Ghost Adventure is geschreven door Dani.
Lees alle reviews van Dani

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ghost Adventure bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ghost Adventure

Omschrijving van Ghost Adventure


Ghost Adventure is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ghost Adventure duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Ghost Adventure is ontworpen door Wlad Watine en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games. .

Koop Ghost Adventure bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Ghost Adventure.

CATAN: 3D Expansions – Seafarers + Cities & Knights spel doos box Spellenbunker.nl

CATAN: 3D Expansions – Seafarers + Cities & Knights

Uitbreiding
Illusion spel doos box Spellenbunker.nl

Illusion

Glory Islands spel doos box Spellenbunker.nl

Glory Islands

Geharrewar in de Sushibar Spel Nederlands 999 Games

Geharrewar in de Sushibar

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.