Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Gipsy King

Een zwervershart maar toch ook een goeie stek willen, het goede moment afwachten om te settelen en dicht bij je familie te blijven. Gipsy King in een notendop of in een woonwagen zo gezegd.

Je hebt als je meespeelt met Gipsy King (2 tot 5 spelers) 2 rondes de kans om punten te scoren. Het spelbord bestaat uit stukken die willekeurig neergelegd worden aan het begin van het spel en de stukken bevatten grasland en een watertje. Elk watertje heeft een cijfer en geeft de volgorde aan. Je begint bij watertje 1 (je verwacht het niet) en de willekeurig gekozen startspeler mag nu een woonwagen van zijn kleur aan watertje 1 plaatsen of hij mag passen. Als hij past mag hij bij het volgende watertje, watertje 2 (verrassend) als eerste bepalen of hij een woonwagen plaatst of misschien weer past enzovoort enzovoort. Na watertje 15 volgt er een tussentijdse telling. Rond elk watertje wordt gekeken hoeveel woonwagens er van 1 kleur staan, het aantal vissen in het watertje leveren punten op voor diegene met de meeste woonwagens van zijn kleur aan dat water. Ook worden alle woonwagens per kleur geteld: 1 woonwagen geeft 1 punt maar 2 woonwagens van één kleur bij elkaar geeft 3 punten en 3 woonwagens bij elkaar van één kleur geeft 6 punten. Als elke kleur geteld is begint Ronde 2 het bord wordt leeggemaakt en er wordt nu begonnen bij watertje 15 en dan weer terug naar 1. Iedereen krijgt weer de kans om wagentjes bij het water te plaatsen, de volgorde van zetten wordt dan ook weer bepaalt door het plaatsen van wagens of door te passen waardoor je de volgende zet als eerste mag bepalen wat je gaat doen.

Gypsy King Bordspel

Gipsy King is een snel en zeer tactisch spel waar de volgorde heel erg belangrijk is. Je wilt soms passen omdat het volgende watertje gunstiger voor je is maar vaak creëert dat een vacuüm voor een tegenstander die dan de kans krijgt om een flinke reeks te neer te zetten en je moet je ook niet blind staren op de vissen.
Het beste is om goed overzicht te blijven behouden, goed op te letten in welke volgorde iedereen aan de buurt is en er is gelukkig een tweede kans in de 2e ronde om de ervaring die je in de eerste ronde hebt opgedaan te gebruiken of juist niet.

Gypsy King Bordspel

De Auteur van dit spel is Corné van Moorsel en Cwali is de uitgever. We speelden dit spel bij vrienden en zijn daarna actief op zoek gegaan om hem zelf aan te schaffen.
Het voorbereiden en klaarleggen en uitleggen van dit tactische spel gaat snel en al spelenderwijs kun je je tactiek bepalen, dat is de reden dat dit spel, wat we al een tijd in ons bezit hebben, niet onderop achter in een kast ligt maar bovenop en in het zicht.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Gipsy King is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Gipsy King bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Gipsy King


Gipsy King is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Gipsy King duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Gipsy King wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Overige. Je koopt Gipsy King bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Gipsy King bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.