Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Hands

"Handen in de lucht als je zin hebt in een geinig party kaartspelletje."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Handen, je kan er samen met je voeten gebonden mee zijn en je moet ze vaak thuis houden. Je mag ze soms dicht knijpen of ineen, uit de mouwen steken en je kan ze te kort komen en er twee op een buik hebben. Italianen praten ermee en ook doven en slechthorenden. En… je hebt ze nodig in het kaartspel Hands.

Het spel

Waar zijn die handjes? Handen in de lucht als je zin hebt in een geinig party kaartspelletje. Jij, Jij en Jij en ik wijs met mijn vinger naar jou. Je kan het spel met 8 man spelen. Je krijgt dan 3 kaarten in je hand met daarop een handsymbool, bijvoorbeeld duim omhoog. Je kiest een kaart en beeld deze uit met je hand. Dan ga je op zoek naar iemand anders die ook hetzelfde handgebaar maakt. Heb je die gevonden dan mag je allebei de kaart open op tafel leggen en heb je allebei een punt verdiend. Je vult je hand dan weer aan tot 3 en beeld weer een nieuwe kaart uit. Dat is het idee.Hands kaartspel partyspel team arlin

Er zijn ook kaarten in omloop met 2 handen erop die een gebaar maken. Zodra je ziet dat iemand met twee handen een gebaar maakt moet je die zo snel mogelijk imiteren. Diegene die dit als laatste doet krijgt de uitgebeelde kaart en dit is dan helaas een minpunt voor hem of haar. Als de kaarten op zijn dan wordt de balans opgemaakt en diegene met de meeste punten wint.

Het uitbeelden klinkt misschien eenvoudig maar dat is het niet. Veel gebaren lijken op elkaar en als je te druk bezig bent met uitbeelden en niet goed kijkt wat de rest doet ben je steeds te laat met het imiteren van het 2 handen gebaar en krijg je veel minpunten.

De sfeer

Leuk spel om je hand-oog-coördinatie te trainen en de kwaliteit -praten met je handen- te verbeteren.
Niet moeilijk uit te leggen, niet moeilijk te spelen. Je zou zeggen dat dit een rustig stil spelletje zou zijn maar bij ons thuis gaf het veel herrie. Handig, handelbaar en bijdehand zijn een paar kernwoorden met handen die dit spel kunnen illustreren. Hardhandig en handlanger moet je vermijden.

Een duim omhoog voor de Nederlandse Chislaine van den Bulk die het spel verzon en we zwaaien naar White Goblin Games die het spel uitgeeft.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Hands is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

"Leuk spel om je hand-oog coördinatie te trainen en de kwaliteit -praten met je handen- te verbeteren"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Hands bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Hands


Hands is een Familiespel dat door 3-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Hands duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Hands staat in het Engels bekend onder de naam Hands. Hands is ontworpen door Martijn Haddering & Chislaine van den Bulk en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door DEAR SPIELE, Mercurio, Popcorn Games & White Goblin Games. .

Koop Hands bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.