Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Happy Cats

Ben jij ook zo gek op katten? Help dan mee om ze gelukkig te maken door zo veel mogelijk kleurige balletjes of pompons te sparen!
Happy Cats, uitgegeven door Piatnik, is een lekker vrolijk kaart- en dobbelspelletje voor iedereen vanaf 7 jaar.

happy cats piatnik kinderspel

Spelverloop

Iedere speler kiest een kat kaart en krijgt 5 nummerkaarten in zijn hand. De rest van de stapel komt midden op tafel te liggen.
Iedereen krijgt ook nog een kleurkaart. Die houd je geheim voor de andere spelers. Met de kaarten in je hand ga je de strijd aan om zo veel mogelijk, liefst van jouw kleur natuurlijk, pompons uit de zwarte zak te bemachtigen. Degene die aan de beurt is gooit de dobbelsteen. Het getal wat erop staat is het aantal balletjes waar om gespeeld gaat worden. Dan kies je allebei een kaart uit je hand en tegelijk laat je die zien. Degene met het hoogste getal mag als eerste pompons pakken, gelijk aan het aantal balletjes op die kaart.

happy cats piatnik kinderspel
Als je kaarten op beginnen te raken, kun je er ook voor kiezen om de kat-kaart te spelen. Dan mag je twee kaarten van de stapel trekken en er een uitkiezen om te houden. De dobbelsteen kan ook de geheime mand laten zien. Dan mag alleen de speler met de hoogste kaart pompons verzamelen. Of het vraagteken laat je een van de ❓kaartjes van de tafel pakken. Lukt je om de muis te bemachtigen? Pas dan maar op dat die niet weer van je afgepakt gaat worden! Of misschien mag je zomaar een extra kaart pakken..
De speler met de meeste punten wint Happy Cats

happy cats piatnik kinderspel

Conclusie

Happy Cats is een leuk, snel en vrolijk kaartspel om met kinderen te spelen. Duurt niet lang en die vrolijke kleurtjes en katten   houden de aandacht er wel bij. Je speelt het spel met 2-4 spelers en 1 potje duurt ongeveer 25 minuten. Pas wel op dat jouw huiskat er niet met de pompons vandoor gaat

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Happy Cats is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Happy Cats bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Happy Cats


Happy Cats is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Happy Cats duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Happy Cats wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Piatnik. .

Koop Happy Cats bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.