Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Skye

Voel de regen die uit je baard druppelt. De wind die onder je kilt doorwaait. En je handen stijf van de kou. Na een dag hard werken warm je jezelf in een pub op met een slok stevige whiskey. Aaaah… Je voelt dat je leeft! Hier worden de jongens van de mannen gescheiden. Dit is het leven van echte mannen, mannen met baarden. Werk hard en breng het eiland tot bloei. Welkom op Skye!

Skye Bordspel 999 Games

Doel van het spel

Het doel van het spel Skye is eindigen als koning van het eiland! Dat doe je door als clan de meeste overwinningspunten te verzamelen. Overwinningspunten worden na iedere ronde (totaal 6) uitgekeerd op basis van de scoretegels van de huidige ronde. Wie na de laatste ronde de meeste overwinningspunten heeft, is de winnaar van Skye.

Verloop van het spel

Voordat het spel begint, kiest iedere speler een Schotse clan om het spel mee te spelen. Daarbij ontvangt iedereen zijn of haar landtegel MET kasteel (starttegel), 5 munten en een zichtscherm. Daarnaast worden geheel willekeurig 4 van de totaal 16 scoretegels open op het speelbord gelegd. Op basis van deze 4 scoretegels zal er dit spel gescoord kunnen worden.

Skye Bordspel 999 Games

Het spel bestaat uit 6 ronden (5 ronden bij 5 spelers). Iedere ronde trekken alle spelers 3 landtegels (met daarop combinaties van land, zee, bergen, wegen, dieren en gebouwen) uit de meegeleverde buidel. Deze worden voor het zichtscherm geplaatst. Iedereen bepaalt vervolgens achter zijn zichtscherm welke 2 landtegels hij wil houden, wat deze kosten en welke landtegel terug in de buidel gaat (middels de aflegfiche). Wanneer iedereen dit heeft gedaan, wordt het zichtscherm weggenomen. Daardoor wordt het voor de andere spelers ook duidelijk wat er die ronde aan landtegels wordt aangeboden. De startspeler is de eerste speler die een landtegel bij een tegenstander naar keus mag kopen. Vervolgens krijgt, met de klok mee, elke andere speler de kans om ook een landtegel bij een tegenstander te kopen. Is dit allemaal gedaan, dan mag iedere speler zijn of haar landtegels aanleggen. (Wanneer je het spel speelt met meer dan 2 spelers, zou het zomaar kunnen gebeuren dat je geen landtegels kunt aanleggen, omdat ze allemaal bij je weggekocht zijn). Zoals gezegd eindigt iedere ronde met een puntentelling. De manier waarop je je punten behaalt is afhankelijk van de scoretegel(s) die die ronde actief is/zijn.

De spelers zijn om de beurt startspeler. Een volgende ronde begint en iedere speler krijgt de munten uitgekeerd waar hij of zij recht op heeft. Na 6 ronden is het spel afgelopen. Wie aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten heeft, wint het spel en wordt koning van Skye.

Skye Bordspel 999 Games

Conclusie

Skye – Breng je eiland tot bloei is een spel van Alexander Pfister en Andreas Pelikan, uitgegeven door 999 Games. Het spel is voor spelers van 8-99 jaar, duurt maximaal 60 minuten en is geschikt voor 2-5 spelers.

De spelregels van Skye zijn kort en bondig, eenvoudig verwoord en spreken voor zich. Dit zorgt ervoor dat iedereen Skye snel onder de knie heeft. Het artwork is dik in orde met fantastisch spelmateriaal waar aan ieder detail gedacht is. De kwaliteit van de tegels en munten is prima. Skye is een snel spel waarbij je jouw clan kunt laten floreren door sterke tegels te behouden, tegels bij je tegenstanders weg te kopen en gewoon lekker te puzzelen. Hoewel er 60 minuten voor dit spel staat, doen wij er zeker niet meer dan 45 minuten over.

Wat betreft het aanleggen van landtegels, deed dit spel ons denken aan het bekende Carcassonne. Het feit dat je enkel voor jezelf bouwt, is dan wel weer anders. En ook dat maakt Skye een heerlijk spel om te spelen.

Skye Bordspel 999 Games

Erg leuk is dat in Skye ieder spel anders is, aangezien er met de 16 scoretegels gerouleerd wordt. Het ene spel ligt de nadruk op het sluiten van gebieden, terwijl het andere spel de nadruk ligt op het verzamelen van zo veel mogelijk vee. In vergelijking met de gemiddelde prijs voor een bordspel, vonden wij Skye niet duur. Wat ons betreft heeft het een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Voor ons is Skye niet meer weg te denken uit onze spellenkast…

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Skye is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Skye bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Skye

Omschrijving van Skye


Skye is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Skye duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Skye staat in het Engels bekend onder de naam Isle of Skye: From Chieftain to King. Skye is ontworpen door Alexander Pfister & Andreas Pelikan en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Skye bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Skye is winnaar van de Kennerspiel des Jahres 2016 – Winnaar. Skye is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2016 – Nominaties, International Gamers Awards 2016 – Nominaties, Deutscher Spiele Preis 2016 – Nominaties.

Koop Skye bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.