Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-12 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Hellapagos

Soms wil je wel eens weten hoe mensen echt zijn. Maar hoe kom je dat te weten ? Een keer vast zitten in een lift met je aanstaande, is een goeie test om te zien hoe iemand reageert in een stressvolle situatie. Of verdwalen in Frankrijk met een oude wegenkaart terwijl je schoonfamilie op de achterbank zit. Of samen behangen in een kamer met ongelijke muren met patroontjesbehang. Anyway situaties genoeg maar liever doe je zo’n test gecontroleerd. Hier een tip: Schaf het spel Hellopagos aan en observeer.

Hellapagos Partyspel 999 Games

Hellapagos van 999 Games heeft als ondertitel: Samen overleven …totdat de honger toeslaat. Oftewel hoelang werk je samen totdat het ieder voor zich is.
Je speelt dit spel met 3 tot 12 spelers (het kan nog best druk zijn op dit eiland) en jullie doel is om te overleven en met een vlot het eiland af te komen. Voedsel en drankvoorraden zijn beperkt en er is werk aan de winkel, zo’n vlot bouwt zichzelf niet.

Als je aan de buurt bent in een ronde, dan kan je kiezen voor:

  • Hout sprokkelen voor het vlot, een beetje, of meer, maar dan kun je een slangenbeet riskeren.
  • Vers drinkwater verzamelen door het opvangen regenwater, maar dan moet het wel regenen.
  • Of je kiest ervoor vissen te vangen om voor eten te zorgen.
  • En je hebt de keuze om het wrak van het schip te doorzoeken waarmee jullie gestrand zijn. In dat schip kunnen bruikbare dingen gevonden worden, zelfs wapens om anderen spelers uit het spel te elimineren.

Aan het eind van de ronde (de dag) moet er voldoende water en voedsel zijn om iedereen in leven te houden. Is dat niet het geval dan moet er gekozen/gestemd worden wie van de schipbreukelingen geen eten en water krijgt en zo sterft en uit het spel is.

Hellapagos Partyspel 999 Games

Heftig! Maar ja, wel een goed experiment of iemand uit je vriendengroep/familie aanstaande of collega een teamplayer is of een solist en hoe lig je zelf in de groep? Als alle vingers naar jouw wijzen bij de stemming moet je misschien werken aan je kwaliteiten als persoon.

Om het spel te winnen moet er genoeg ruimte op het vlot zijn voor iedereen en voedsel en watervoorraad voor de reis terug naar de bewoonde wereld.

Conclusie

Het spel ziet er vrolijk uit en iedereen begint altijd met goede moed, maar de stemming kan net zo snel omslaan als het weer. Het verbaasde ons hoe snel alle voedsel- en watervoorraden opraken, maar de spullen die gevonden worden in het wrak kunnen zeker helpen om je wat meer geliefd te maken bij de rest én geven vaak een komische noot (je vindt bijvoorbeeld de sleutels van een Ferrari, kan je lekker mee pronken maar je hebt er op het eiland niks aan). De thematiek is niet geschikt voor tere kinderzieltjes, maar het is wel een echt partyspel, hoe groter de groep hoe leuker.

De rondes gaan snel en je mag de spullen die je gevonden hebt in het wrak, soms voedsel of water, op elk moment in het spel uitspelen of weggeven.

Hellapagos Partyspel 999 Games

Je koopt het spel als basisspel maar je krijgt er gelijk een uitbreiding bij. Maak je eerst met het basisspel bekend maar al snel daarna kun je de uitbreidingen gebruiken. In de uitbreidingen zitten scenario’s die het leven op het eiland in de war schoppen, zoals vulkaanuitbarstingen. Er zijn ook karakterkaarten die toegewezen worden aan het begin van het spel aan iedere speler die soms voordelen opleveren voor de groep of juist een blok aan je been zijn.

Hellapagos Partyspel 999 Games

Koop en speel Hellapagos, verzonnen door Laurence en Philippe Gamelin en de illustraties zijn van Jonathan Aucomte , voor een echt overlevingsgevoel. Warm aangekleed met een dak boven je hoofd kom je erachter hoe koud sommigen kunnen zijn en hoe je jezelf verbaast over wat je doet of welke keuzes je maakt als je leven op het spel staat.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Hellapagos is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Hellapagos bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Hellapagos

Omschrijving van Hellapagos


Hellapagos is een Familiespel dat door 3-12 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Hellapagos duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Hellapagos is ontworpen door Laurence Gamelin & Philippe Gamelin en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Hellapagos bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Hellapagos bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Hellapagos.

Architects of the West Kingdom: Works of Wonder spel doos box Spellenbunker.nl

Architects of the West Kingdom – Works of Wonder

Uitbreiding
Foto kaartspel Jaipur

Jaipur

Review door Jonathan
Party & Co - Ultimate Bordspel

Party & Co – Ultimate

Binnenkort review

Regenwormen - Uitbreiding Dobbelspel 999 Games

Regenwormen – Uitbreiding

Uitbreiding

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.