Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Clarke, Dave

Review van Honeycombs

Honeycombs is voor ons het eerste kinderspel dat we reviewen. En nee, we hebben zelf geen kinderen maar wel een paar hele leuke nichtjes. Dat telt ook toch 😉 Honeycombs gaat over honing, bloemen, bijen en zelfs een paar beren. Het spel wordt geleverd in een stevige gele zak in de vorm van een bijenkorf. Leuk voor kinderen dus en makkelijk mee te nemen op reis. Maar als je al wat groter bent, zoals ons, dan is het ook wel grappig om zo tussendoor te spelen. Toch een beetje vooruitdenken en slim je tegels neerleggen.

Foto spel Honeycombs Tucker's Fun Factory

Honeycombs wordt uitgegeven door Piatnik en Tucker’s Fun Factory en is in principe een tegel-legspel.

Het is te spelen met 1-8 spelers, vanaf 6 jaar en de speelduur ligt tussen de 15-30 minuten.

Het spel bestaat uit 52 tegels die allemaal uniek zijn. De tegels hebben elk 6 kanten en op elke kant staat een plaatje afgebeeld. Het spel kan op 3 manieren gespeeld worden maar we zullen alleen de basis toelichten. De varianten bevatten veranderingen in de manier hoe het spel gestart wordt.

Foto spel Honeycombs Tucker's Fun Factory

Doel van het spel

In principe is het een super eenvoudig spel. De bedoeling is om de tegels 1 voor 1 aan elkaar te plaatsen. Dit doe je door zijdes met dezelfde symbolen aan elkaar te leggen. Je begint klein maar je honingraat wordt steeds groter en dus ook de uitdaging om tegels met elkaar te matchen. Eén zijde matchen lukt wel, maar lukt het je ook om met 1 tegel meerdere zijde in één keer te matchen? Daar zie je toch weer een beetje de uitdaging voor de volwassen spelers.

Voor elke zijde die je weet te matchen krijg je 1 punt. Als je een tegel weet te plaatsen op een lege plek die helemaal omringd is door andere tegels en je alle 6 de zijdes weet te combineren, dan is die actie 5 punten waard!

Foto spel Honeycombs Tucker's Fun Factory

Op sommige tegels staat een afbeelding in het midden die je extraatjes opleveren of anderen juist in de weg zitten. Als je een afbeelding van een bij ziet, aan een zijde of in het midden, kun je deze als joker inzetten. Het spel is voorbij als alle tegels op zijn of de tegels van één speler. Dat is afhankelijk van de variant die je speelt.

Foto spel Honeycombs Tucker's Fun Factory

Onze conclusie

Wij rekenen Honeycombs toch echt onder de kinderspellen. Je kids leren op een leuke manier kennis maken met spelletjes en het stimuleert ook nog eens hun cognitieve skills. Zelf een paar keer gedaan maar wij zijn toch echt fan van expertspellen en kleine spellen met meer diepgang. Dus de realiteit is dat we dit niet vaak zullen spelen. De tegels zijn van lekker hard materiaal gemaakt en zullen waarschijnlijk nooit kapotgaan. De punten worden op het eind geteld maar wij tippen jullie alvast om vanaf het begin je eigen punten steeds bij te houden door te turven, dat scheelt je een boel werk op het einde. De spelopzet in combinatie met het materiaal van de stenen doet erg denken aan Rummikub en Triominos. Als je dat leuk vindt dan bevalt Honeycombs je zeker ook wel.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Honeycombs is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Honeycombs bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Honeycombs


Honeycombs is een Familiespel dat door 1-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Honeycombs duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Honeycombs is ontworpen door Dave Clarke en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Piatnik & Tucker’s Fun Factory. .

Koop Honeycombs bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Honeycombs.

Ubongo - Extreem Bordspel

Ubongo – Extreem

Port Royal: Big Box spel doos box Spellenbunker.nl

Port Royal: Big Box

The Key - Moord in Oakdale Club HABA Spel

Key, The – Moord in Oakdale Club

Review door Das
Saboteur - Het Duel Kaartspel

Saboteur – Het Duel

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.