Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Kaboom Universe

"I want YOU to save dinos"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

— Mat

66 miljoen jaar geleden verscheen de T-Rex nog in het openbaar. Maar kom jij hem nog wel eens tegen? Nee hè? Hij heeft geleerd zich goed te verstoppen volgens mij, hij heeft het niet zo op mensen. Velen denken dat ze zijn uitgestorven door een enorme asteroïde, maar ze zijn daar tegen beschermd. Daar heeft Kroom, de leider van de aliens persoonlijk voor gezorgd. In Kaboom Universe zijn de spelers aliens die door Kroom zijn gerekruteerd om dino’s te redden van uitsterving.

Kaboom Universe / Skellig / Mat / kaartspel

Kaboom Universe is een kaartspel dat in het Engels wordt uitgegeven door Tembo Games, en ontworpen door Alvaro G. Echave. Vanaf 6 jaar kun je dit al spelen. Er zijn twee varianten om het spel te spelen. In de Co-Op mode werken de spelers samen, en in de Competative mode strijden de spelers tegen elkaar.

Kaboom Universe / Skellig / Mat / kaartspel
Co-op mode

Co-op mode

Deze spelvariant speel je solo of in een team van 2 tot 3 aliens. Één potje duurt ongeveer 10 minuten. 

Doel van het spel

Laat de reddingsoperatie van de dino’s slagen. Jullie hebben 3 reddingsplatformen. Ieder plaform heeft ruimte voor 5 dino’s. En er zijn 5 dinosoorten. Jullie doel is om van iedere soort een setje te verzamelen. Maar het koppeltje moet wel samen op hetzelfde platform staan.

Spelverloop

De reddingsoperatie is helaas niet zo simpel als het op het eerste oog lijkt. Jullie hebben ook met uitdagingen te maken bij het redden van de dino’s. Zo vliegen er wel eens asteroïde(kaarten) rond. Hopelijk weet je die af te wenden met de juiste actiekaart. En natuurlijk zijn er roofdino’s en prooidino’s. Als die bij elkaar worden gezet vallen er zeker gewonden. Maak de reddingsoperatie tot een succes door de juiste dino’s bij elkaar te plaatsen en dino’s te verplaatsen naar andere platforms. Met de actiekaarten kun je asteroïden afwenden, dino’s isoleren en beter te maken.

Kaboom Universe / Skellig / Mat / kaartspel
De meteoriet-dobbelsteen, de meteorietkaart en de kaart om ‘m af te wenden

Einde van het spel

Het is gelukt als de 5 setjes van de verschillende dino’s zijn verzameld. Jullie missie faalt als één platform meer dan 5 dino’s heeft, 3 dino’s van dezelfde soort zijn geëlimineerd, of als je de Kaboomkaart hebt getrokken. Want je weet wel, KABOOM is geen goed teken.

Kaboom Universe / Skellig / Mat / kaartspel
KABOOM! Met deze kaart eindigt het spel direct.
Kaboom Universe / Skellig / Mat / kaartspel
Competative mode

Competative mode

Één potje duurt 15 tot 30 minuten. 2 tot 8 aliens strijden tegen elkaar. Jullie zouden moeten samenwerken in deze operatie, maar helaas… Kroom dacht dat een beloning voor de grootste dinoheld jullie zou motiveren, maar hij had er geen rekening mee gehouden dat jullie elkaar zouden gaan saboteren. Die beloning, dat is een T-Rex als huisdier, wie wil die nou niet in de achtertuin hè. 

Doel van het spel

Na elke ronde teleporteert Kroom alle dino’s naar het centrale platform. Kroom geeft 1 punt voor elke dino, 1 voor elke dinosoort, 2 voor elk koppeltje en 3 als je alle 5 de dinosoorten hebt. Zorg dat je aan het einde van 3 rondes de meeste punten hebt

Spelverloop

Iedere speler krijgt 3 handkaarten om te beginnen. Dit kunnen zowel dino- als actiekaarten zijn. Iedere beurt mag je 2 acties doen. Je mag kiezen uit een dinokaart spelen (maximaal 1x per beurt), een actiekaart spelen of een nieuwe kaart van de trekstapel pakken. Aan het einde van je beurt moet je kaarten afleggen tot je er maximaal 3 in je hand hebt. Speel je een dinokaart, dan plaats je deze op je teleportatieplatform. Elke dinosoort heeft zijn eigen skills. Er zijn verschillende actiekaarten. Hiermee kun je dino’s van je tegenstanders aanvallen of stelen, kaarten stelen of ruilen, of je eigen dino’s beter maken. Als er een asteroïdekaart wordt getrokken gooi je de dobbelsteen om te bepalen welke impact die heeft. Als je de specifieke actiekaart hebt om de asteroïde af te wenden, mag je deze spelen voor je de dobbelsteen gooit. Dit zorgt ervoor dat de asteroïde bij een tegenstander crasht. Als je de Kaboomkaart trekt eindigt de ronde, en worden de punten geteld. Aan het einde van de 3e ronde eindigt het spel, en wordt de winnaar bepaald.

Kaboom Universe / Skellig / Mat / kaartspel

Conclusie

Kaboom Universe is een kaartspel met een leuk verhaal. Aliens die dino’s redden, hoe kom je erop, haha. Je kunt het makkelijk met kinderen spelen, maar ook voor volwassenen is dit zeker een goede optie voor even tussendoor tijdens een spelletjesavond. Een leuke twist is dat Kaboom Universe zowel een coöperatieve, als een competatieve spelvariant heeft.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

Deze review van Kaboom Universe is geschreven door Mat.
Lees alle reviews van Mat

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"KABOOM is geen goed teken"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

— Mat

Koop Kaboom Universe bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Kaboom Universe


Kaboom Universe is een Strategiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Kaboom Universe duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Kaboom Universe wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Skellig Games. .

Koop Kaboom Universe bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.