Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van L.A.M.A.

Lama’s zijn populair de laatste tijd, en ja deze wollige beestjes die uit verhouding zijn zien er natuurlijk ook reuze grappig uit… Dat ook het spel L.A.M.A. populair is, dat blijkt wel uit de nominatie voor spel van het jaar van 2020! Maar dat niet alleen, ze hebben uiteindelijk ook gewonnen!

L.A.M.A. : Leg. Alle. Minpunten. Af… Zo, dat is duidelijk, einde review . Nee hoor, grapje… Laten we er eens ietsje meer over vertellen, hoewel het doel van het spel al aardig duidelijk is.

L.A.M.A - LAMA - Kaartspel - 999 Games

L.A.M.A. is een spel van 999 Games bedacht door onze favoriet: Reiner Knizia. Het spel is te spelen met 2-6 spelers vanaf 8 jaar. Het spel duurt zo’n 20 minuten. Eenvoudige spelregels die je zo door hebt, en spelen maar!

Hoe speel je L.A.M.A?

Iedere speler krijgt 6 handkaarten. Er is een trekstapel en een aflegstapel, daar ligt bij de start 1 kaart. Nu met de klok mee hebben de spelers 3 keuzes:

  • Kaart afleggen: Je legt een kaart af met hetzelfde cijfer of 1 hoger. Als er een 6 ligt, mag je een Lama afleggen (7 bestaat niet). Ligt er een lama dan mag je er een lama bovenop leggen of een 1.
  • Kaart trekken: Dat spreekt voor zich denk ik. Je beurt is gelijk voorbij.
  • Passen: Als je past doe je deze ronde niet meer mee, dus denk goed na! Maar passen kan zeker ook heel slim zijn! Als er nog 1 speler overblijft en de rest heeft gepast dan mag diegene geen nieuwe kaarten meer trekken, maar de handkaarten verder weg spelen.

L.A.M.A - LAMA - Kaartspel - 999 Games

Aan het einde van het spel wordt er gekeken wat je nog in je handen hebt. En daar krijg je minpunten voor in de vorm van fiches. Een wit fiche staat voor 1 minpunt en een zwarte voor 10 minpunten. Elke soort kaart telt maar 1x. Dus stel je voor dat je 3 vijven over hebt, dan telt er maar 1 vijf als minpunten. Een lama telt voor 10 minpunten, dus die wil je natuurlijk snel kwijt! Lukt het je om al je handkaarten weg te spelen dan mag je een fiche van jezelf wegdoen. En het is natuurlijk reuze handig als je dan een zwart fiche kunt dumpen. Wanneer er een speler 40 minpunten heeft dan is het spel klaar, degene die dan de minste minpunten heeft wint L.A.M.A.

L.A.M.A - LAMA - Kaartspel - 999 Games

Conclusie

Laat je niet misleiden door de eenvoud van het spel. L.A.M.A. is namelijk een heerlijk en verslavend spel. Het speelt vlot weg, de spelregels zijn heel eenvoudig, zo uitgelegd aan je medespelers en beginnen maar! En dat scoort gewoon punten. En je komt toch elke beurt voor keuzes te staan, wat handig is om af te leggen, of misschien is het wel heel slim om te passen als je nog maar een 2 in je handen hebt dan om te wachten tot je je hand weer vol hebt met kaarten en je het uiteindelijk niet kunt afleggen.

L.A.M.A - LAMA - Kaartspel - 999 Games

Je speelt tot er iemand 40 minpunten heeft. Maar de praktijk laat zien dat het soms nog wel eens heel lang kan duren, omdat het spel ineens een hele andere wending kan krijgen. In principe heb je daarom natuurlijk de vrijheid om met je medespelers te bepalen tot hoeveel minpunten je gaat spelen. Kortom een vlot en eenvoudig kaartspel maar zeker al gauw een favoriet!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van L.A.M.A. is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop L.A.M.A. bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over L.A.M.A.

Omschrijving van L.A.M.A.


L.A.M.A. is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje L.A.M.A. duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . L.A.M.A. staat in het Engels bekend onder de naam Lama. L.A.M.A. is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt L.A.M.A. bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. L.A.M.A. is winnaar van de Speelgoed van het Jaar 2020 – Winnaars. L.A.M.A. is genomineerd voor de Spiel des Jahres 2019 – Nominaties.

Koop L.A.M.A. bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.