Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

10 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Ligretto

"Nu in een nieuw jasje."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Hou jij wel van een beetje chaos en heb je zin in een pijlsnel kaartspel? Dan is Ligretto echt wat voor jou! Nu in een nieuw jasje 😍.

Speel in 5-10 minuutjes een leuk kaartspelletje met 2-4 personen. Ook leuk omdat je geen rekening hoeft te houden met taal. Je kan met al je internationale vrienden dit kaartspel spelen. Ligretto koop je bij de Spellenwinkels in Nederland & België.

Ligretto kaartspellen
Inhoud

Doel van het spel

Speel zo snel mogelijk jouw Ligretto-stapel weg. Maar hier komt het leuke van dit spel; iedere speler speelt tegelijkertijd. Zet je dus schrap voor chaotische taferelen.

Ligretto NEW

Begin van het spel

Elke speler krijgt een eigen set speelkaarten bestaande uit 40 kaarten in vier kleuren (geel, rood, groen en blauw) genummerd van 1 tot en met 10. Elke set kaarten heeft het logo in een andere kleur op de achterkant van de kaarten staan. Schud jouw set kaarten goed en leg drie kaarten met het cijfer omhoog naast elkaar. Hiernaast leg je je Ligretto-stapel, dit zijn 10 kaarten. Ook deze stapel leg je met de cijfers naar boven neer. De resterende kaarten worden je handkaarten.

Ligretto 999
Startopstelling

Spelverloop

Het midden van de tafel is het speelveld.
Als alle spelers hun speelkaarten hebben neergelegd, kunnen we beginnen. Tel af en begin! Eerst mogen alleen enen worden neergelegd op het speelveld. Elke 1 is de basis van een nieuwe stapel. Heb je geen 1 liggen op je Ligretto-stapel of bij de drie kaarten voor je? Pak dan je handkaarten erbij, leg deze per drie af en ga net zo lang door totdat je een 1 hebt gevonden (hetzelfde idee als bij Patience). Ben je door je handstapel heen? Pak de handstapel op, schud de kaarten en begin opnieuw.
Omdat iedereen tegelijkertijd speelt is het belangrijk goed op te letten, want misschien heb jij geen 1 maar kan je wel je blauwe 2 leggen op de blauwe 1 van een van de medespelers. Speel je kaarten weg door jouw kaart opeenvolgend weg te leggen op een kaart van dezelfde kleur. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10. Om een beetje orde in de chaos te scheppen kiezen wij er altijd voor om de laatste kaart, de 10, omgedraaid op 9 te leggen zodat je meteen ziet dat deze stapel compleet is.

Ligretto-stapel leegspelen

Het is de bedoeling om je Ligretto-stapel zo snel mogelijk leeg te spelen, dit doe je door de bovenste kaart weg te spelen. Als je een van de drie kaarten die naast de Ligretto-stapel ligt wegspeelt, pak je de bovenste kaart van je Ligretto-stapel af en leg je deze als derde kaart neer.

ligretto 999 games

Puntentelling

Zodra je Ligretto-stapel leeg is roep je “LIGRETTO!” En geloof me, je gaat dit echt ROEPEN ;)!
Iedereen stopt en alle kaarten die op het speelveld liggen worden op een stapel geschoven en gesorteerd.
Elke kaart die je hebt weggespeeld levert 1 punt op. Elke kaart die nog op je Ligretto-stapel ligt levert 2-minpunten op. (De drie kaarten en de handkaarten worden niet meegeteld).
De speler met de meeste punten wint!

Ligretto - kaartspel

Variatie

Zin in nog meer chaos? Spreek dan af dat je zowel mag optellen als aftellen. De 1 en de 10 zijn nu de startkaarten.

Speel je vaak kaartspellen met grote groepen? Bestel dan een andere kleurvariant erbij, in totaal zijn er drie kleuren Rood, Groen en Blauw, allemaal uitgegeven door 999 Games. Speel met twee spellen tot en met 8 spelers en met drie spellen zelfs tot 12 spelers. Een tijd geleden speelden wij dit spelletje zoveel dat we alle drie de kleuren hadden, uiteindelijk hebben we twee varianten weggeven aan vrienden die we ook verslaafd hebben gemaakt en nu spelen we het samen!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Ligretto is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Zet je dus schrap voor chaotische taferelen."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Ligretto bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Ligretto

Omschrijving van Ligretto


Ligretto komt uit de Ligretto Spelfamilie. Ligretto is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ligretto duurt gemiddeld 10 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Ligretto wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Schmidt & 999 Games. Je koopt Ligretto bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Ligretto bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De Ligretto Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Ligretto Spelfamilie

Ligretto - Kids Kaartspel

Ligretto – Kids

Ligretto 2 spel doos box Spellenbunker.nl

Ligretto 2

Ligretto Dice spel doos box Spellenbunker.nl

Ligretto Dice

Ligretto Twist spel doos box Spellenbunker.nl

Ligretto Twist

Ligretto: Das Brettspiel spel doos box Spellenbunker.nl

Ligretto: Das Brettspiel

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.