Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Review van Maui

"Pak je handdoek en zoek een geschikte plek om heerlijk te zonnen."

— Jeroen & Rianne

Zon, zee en prachtige witte stranden. Dat alles vind je op Maui. Pak je handdoek en zoek een geschikte plek om heerlijk te zonnen. Lig je het liefst bij het water of toch in de schaduw onder een palmboom? Zoek de ideale plek om jouw handdoek neer te leggen.

Maui

Maui is een spel voor 2 tot 4 spelers. Het is uitgegeven door Next Move/Asmodee en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. De spelduur ligt rond de 30 minuten.

Doel van het spel

Tijdens het spel ga je handdoeken plaatsen op jouw stukje strand. De handdoeken bestaan uit 3 verschillende patronen. Het doel is om handdoeken met hetzelfde patroon naast elkaar te leggen. Hoe meer patronen overeenkomen hoe meer punten je krijgt. De locatie van de handdoek bepaald hoeveel vakjes je op het scorebord vooruit mag. Het spelt eindigt wanneer iemand 12 handdoeken heeft liggen. De speler met de meeste punten wint dan het spel.

Hoe speel je Maui?

Elke speler krijgt zijn eigen spelbord die bestaat uit 12 kolommen. Elke kolom bestaat weer uit 7 vakjes. Links op het spelbord ligt een start handdoektegel.

Maui
Startopstelling

Wanneer je aan de beurt bent heb je twee mogelijkheden.

  1. Een handdoektegel plaatsen

Je mag een handdoektegel uit de marktplaats kopen. Sommigen zijn gratis en voor anderen betaal je 1 of 2 munten. Deze munten leg je ernaast op het marktbord. Daarna mag je de handdoek op je speelbord plaatsen. Er mag maar 1 handdoek per kolom liggen en deze moeten van links naar rechts geplaatst worden.

Een handdoek bestaat uit 3 vakjes met verschillende patronen. Om hem neer te leggen moet hij op minstens 1 vakje hetzelfde patroon hebben als de handdoek ernaast. Deze moeten horizontaal aan elkaar liggen. Voor elk patroon dat horizontaal overeenkomt mag je op het scorespoor van dit patroon vooruit.

Maui
Speelbord

Hoeveel dat je vooruit mag op het scorebord is afhankelijk van de positie van je handdoek. Rechts van de kolommen staat een 1, 2 of 3. Als je match van het patroon in de rij van de 1 ligt mag je 1 stap vooruit op het scorebord. Ligt het in de rij van de 3, dan mag je zelfs 3 stappen vooruit op het scorebord!

Tijdens het plaatsen van handdoeken kun je parasolfiches tegenkomen. Deze leveren parels of punten op. Parels verzamel je op je spelbord en hoe meer je er hebt, hoe meer punten je nog krijgt eind van het spel.

Het is toegestaan om handdoeken buiten je spelbord te plaatsen aan de boven en onderkant maar dit levert minpunten op.

  1. Munten verzamelen.

Je kan er ook voor kiezen om munten te verkrijgen. Je mag dan alle munten van één van de twee vakjes uit het marktbord pakken. Als je eind van het spel munten over hebt dan leveren die 1 punt per munt op.

Maui
Marktbord

Het spel in ten einde wanneer een speler zijn/haar 12e handdoek plaatst en het speelbord dus vol is. De ronde wordt dan nog uitgespeeld en daarna worden de punten bij elkaar opgeteld en eventuele minpunten daar vanaf getrokken. De speler met de meeste punten wint.

Als je toe bent aan wat afwisseling dan kun je je speelbord opdraaien en de zandkrabvariant spelen. Het spel wordt grotendeels hetzelfde gespeeld. Het verschil is dat je moet proberen de krabben op het strand te vermijden. Zodra je handdoeken op een krab plaatst verdien je minpunten en wordt het vakje van de handdoek waar de krab ligt inactief.

Maui
Zandkrabvariant

Tot slot kun je beide spelvarianten nog combineren.

Conclusie

Maui is een spel waar je meteen vrolijk van wordt. Het ziet er vrolijk en zonnig uit. Het is een eenvoudig spel die makkelijk is om te spelen en om aan anderen uit te leggen. Door de eenvoudigheid van het spel bestaat echter wel het risico dat je er snel op uitgekeken bent. Het is dan ook fijn dat er wat variaties mogelijk zijn in het spel zodat er wat meer afwisseling is.

De doos komt met een mooie inlay voor alle losse spulletjes en een zakje waar alle handdoeken inzitten. Het is jammer dat de speelborden daarentegen erg dun zijn en van mindere kwaliteit.

Al met al vinden wij Maui wel een heel vrolijk spel die leuk is om even wat tijd op te vullen.

Deze review van Maui is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Maui is een spel waar je meteen vrolijk van word."

— Jeroen & Rianne

Koop Maui bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Maui


Maui is een dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Maui duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 4 ster(ren) . Maui staat in het Engels bekend onder de naam Maui. Maui is ontworpen door Frank Crittin, Grégoire Largey & Sébastien Pauchon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Next Move Games. .

Koop Maui bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Maui.

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.