Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Intrafin Games

Intrafin Games
Ontwerper(s)

Castaño, Eugeni

Review van Ticket To Mars

Houd jij ook zo van het heelal, en zou je wel eens met een raket naar Mars willen? Je beseft dat dat waarschijnlijk niet gaat lukken, maar ben je toch gek van spellen met het thema Space en Mars? Dan is Ticket to Mars weer een leuke uitbreiding voor je collectie.

Het is een klein en simpel spel om even lekker tussen door te doen. In Ticket to Mars, ontworpen door Eugeni Castaño en Siscu Bellindo en uitgegeven door Intrafin en GDM games, probeer je verschillende personen in raketten te plaatsen. Maar helaas kan niet iedereen mee naar Mars; er is maar beperkte plek. Kun jij ervoor zorgen dat de personages die jij er in moet krijgen er ook in blijven?

Ticket To Mars Bordspel Intrafin GDM Games

Spelverloop

Het spel werkt als volgt. Aan het begin krijg je drie opdrachten: een koppel, bezetting, en een specifiek karakter. Aan het eind van het spel krijg je punten voor het aantal van de op jouw opdrachtkaart afgebeelde koppels dat er in de raketten zit. Hoeveel raketten de bezetting hebben die op jouw opdrachtkaart staat afgebeeld en hoe vaak het specifieke karakter op een van de opdrachtkaarten voor komt; dat is wat telt.

Maar je vraagt je waarschijnlijk af hoe krijg ik karakters in de raketten. Dat doe je door het spelen van 1 van de volgende kaarten: kaart met een pijl omhoog (hier van zijn er 2) hiermee breng je karakters in een raket. Maar wees op je hoede want met een kaart met een pijl naar beneden kan een karakter van het bord (een van de raketten) weg gehaald worden. Een kaart met een vrouw in een ruimte pak met in haar hand en pijl naar rechts, betekent dat je een karakter mag verplaatsen van de ene raket naar de ander. Zo zorg je dat deze zit op de plek die jouw het best uit komt en jouw tegenstander hopelijk in de weg zit. De laatste kaart die gespeeld kan worden is de “countdown” kaart. Als je deze speelt krijg je al je eerder gespeelde kaarten terug maar gaat de countdown meter wel een stapje naar beneden. Als deze de nul bereikt is de countdown over en vertrekken de raketten, wat het einde van het spel weer geeft.

Ticket To Mars Bordspel Intrafin GDM Games

Heb je op tijd je opdrachten uitgevoerd en de juiste karakters in de raketten zitten? Ik hoop het want nu is het te laat en begint de telling van de eind score.

Conclusie

Ticket to Mars is een simpel, makkelijk uit te leggen spelletje. Leuk om tussen door te doen. En wegens het kleine formaat ook heel handig om mee te nemen op reis.

Ja, ik weet het, je gaat voorlopig waarschijnlijk niet op reis, maar voor het geval je toch ergens naar toe gaat en je zin hebt in een spelletje dan kun je deze makkelijk mee nemen.  Daarnaast is het ook een leuk spelletje voor iemand die misschien net is begonnen met de hobby. Het is een simpel instap spel voor degene die nog niet heel veel game ervaring heeft. Maar voor de doorgewinterde gamer is het ook een leuke filler game. Ik vond het spel met 2 spellers zelf iets fijner verlopen dan met 3. Maar met meer spelers is het wel een grote uitdaging om je opdrachten te vervullen. Dit kan zowel uitdagend als vervelend zijn. Mijn enige min punt is dat ik de speluitleg iets te beknopt vind en deze daardoor niet meteen helemaal duidelijk is. Maar door de eenvoud van het spel kom je er dan wel weer snel achter wat de bedoeling is.

Ticket To Mars Bordspel Intrafin GDM Games

Verder is het een leuke filler of beginners game met voor mij een fantastisch thema: Space!! Dus ben je fan van dit thema voeg deze dan aan je collectie toe.

Reviewer Dani

Deze review van Ticket To Mars is geschreven door Dani.
Lees alle reviews van Dani

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ticket To Mars bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ticket To Mars

Omschrijving van Ticket To Mars


Ticket To Mars is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ticket To Mars duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Ticket To Mars is ontworpen door Eugeni Castaño en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Intrafin Games & GDM Games. Je koopt Ticket To Mars bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Ticket To Mars bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.