Details

Moeilijkheid

Uitgever:

The Flying Games

The Flying Games
Taal

Nederlands

Review van Mosquito show

In dit tactische 2-persoonsspel bevind je je met jouw team, bestaande uit een Toekan & een Kameleon, in de Jungle en jullie hebben enorme honger. Je gaat daarom op zoek naar voedsel en je lievelingsmaaltje bestaat uit Muskieten, vooral de goudkleurige smaken goed.

Het speelbord bestaat uit een grid van 4×4 velden waarop je dieren mogen lopen. Tussen die velden zijn vijvers, met daarin stapels van 3 fiches met waterlelies, waarin de smakelijke muskieten zich bevinden. De bovenste fiches kunnen gevangen worden.

Mosquito show 2 Persoons Bordspel The Flying Games Spellenbunker

Iedere beurt kies je met welke van je 2 dieren je gaat lopen. Met de kameleon mag je één stap horizontaal of verticaal lopen, en eet je een muskiet van een van de aangrenzende vijvers voordat je een stap zet. Met de Toekan loop je diagonaal en mag je meerdere stappen zetten, je vangt daarbij alle muskieten waar je overheen stapt.

De grijze, blauwe, rode en witte muskieten die je gevangen hebt geven je speciale effecten die je meteen toe moet passen. Je kan bijvoorbeeld een waterlelie-fiche verplaatsen of een dier naar keuze verplaatsen.

Om een stap te zetten moet je dus wel een muskiet kunnen vangen, anders staat je beest vast. Je wint het spel door als eerste 9 gouden muskieten te vangen, of door allebei de dieren van je tegenstander klem te zetten en hij dus nergens meer naar Toekan.

Mosquito show 2 Persoons Bordspel The Flying Games Spellenbunker

Misschien ziet het er op het eerste gezicht wat speels uit maar het is zeker geen kinderspel. Ik als volwassene geniet ervan, maar ook met kinderen is het een heel leuk spelletje.

Het spel is netjes uitgevoerd met leuk artwork & een vrolijke uitstraling. De 4 mini-figuren, de blauwe en oranje Toekans & de Kameleons, maken dit spel helemaal af.

Het spel heeft ons aangenaam verrast. Het is erg leuk om te spelen, snel te leren en uit te leggen, maar lastig te winnen. Een potje gaat vrij snel, wij doen dan ook meestal beste van 3 of 5 spelletjes.

We hebben het spel afgelopen maanden regelmatig gespeeld, soms even snel een paar potjes, soms als opwarmertje voor we een wat groter spel gingen spelen, en zelfs naar het strand ging dit spel mee in de tas.

Mosquito show 2 Persoons Bordspel The Flying Games Spellenbunker

Het enige nadeel dat we konden vinden is dat er niet een kleine overzichtskaart bij het spel zit waarop kort de regels van de speciale fiches staan.

Mosquito Show is geschikt vanaf 8 jaar, het is een spel voor 2 spelers en duurt ongeveer 10 minuten. Het is ontworpen door Bruno Cathala ( o.a. Kingdomino, Mr. jack 7 Wonders Duel) & uitgegeven door The Flying Games De distributie in het Nederlands gebeurt door Geronimo.

Het testexemplaar van Mosquito Show is beschikbaar gesteld door Spellenwinkel Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn, waar de eigenaar veel kennis van zaken heeft en een hele enthousiaste demonstratie van dit spel gaf.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Mosquito show is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel hebben wij ontvangen van Spellenwinkel Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn, maar dit is geen betaalde reclame.

Mosquito show koop je natuurlijk lokaal:

Lokale Spellenwinkels

Of steun Spellenbunker en koop bij een van deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Mosquito show


Mosquito show is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Mosquito show duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Mosquito show is ontworpen door Bruno Cathala & Andrea Mainini en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Flying Games. Je koopt Mosquito show bij Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn..

Mosquito show koop je natuurlijk lokaal:

Lokale Spellenwinkels

Of steun Spellenbunker en koop bij een van deze winkels:

bol.com

Amazon

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Mosquito show.

UNDO - Kersenbloesemfestival White Goblin Games Kaartspel

UNDO – Kersenbloesemfestival

Mountains HABA Bordspel

Mountains

Review door Mat
Foto Kaartspel Codenames

Codenames

Review door Mat
Ghost Adventure Bordspel Geronimo

Ghost Adventure

Review door Dani

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.