Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Review van 7 Wonders Duel

7 Wonders Duel is een erg leuk en uitdagend 2-persoonsspel, in het Nederlands uitgegeven door Asmodee. Gebaseerd op het bekende 7 Wonders, een kaartspel dat je met 3-7 personen kunt spelen.
Deze variant is ook een kaartspel, maar helemaal aangepast en met wat extra elementen om met 2 spelers te spelen.

7 Wonders Duel Kaartspel Asmodee Repos

Het spel

Je bent leider van een beschaving en bouwt gebouwen en wonders om je stad verder te ontwikkelen. En vergeet niet om tegelijkertijd je militaire macht uit te breiden en te investeren in wetenschappelijke ontdekkingen. Anders zou al je harde werk wel eens voor niets kunnen zijn geweest! Keuzes maken en je tegenstander te slim af zijn, daar draait het om.

7 Wonders Duel Kaartspel Asmodee Repos

Spelverloop

Je speelt het spel over 3 Tijdperken. Voor ieder tijdperk leg je de kaarten volgens een vast patroon dakpansgewijs en afwisselend open en gesloten. Als je aan de beurt bent, kies je uit 3 acties: kaart kopen, kaart wegleggen of wonder bouwen.
In het begin heb je vooral grondstoffen nodig, om later gebouwen, militaire macht en wetenschappelijke vooruitgang aan je beschaving toe te voegen. Je kunt alleen maar een kaart kopen die beschikbaar is. Daarvoor heb je de gevraagde grondstoffen nodig. Als je eigen stad niet voldoende grondstoffen oplevert, kun je ze kopen met geld.

Als je geen kaart wilt of kunt kopen, kun je ook een kaart wegleggen. Dat levert je geld op. Je kunt ook een kaart gebruiken om een wonder te bouwen. Dan betaal je de kosten van het wonder en krijg je het bijbehorende voordeel. In Tijjdperk 3 kun je gilde kaarten bemachtigen. Die leveren extra overwinningspunten op. Je kunt op 3 manieren winnen: bij militaire overheersing, bij wetenschappelijke overheersing en anders met de meeste punten aan het einde van Tijdperk 3.

7 Wonders Duel Kaartspel Asmodee Repos

Conclusie

Een leuk uitdagend 2-persoonsspel dat spannend blijft tot het eind! Omdat er 3 verschillende manieren zijn om te winnen, moet je heel alert zijn. Je moet op alle drie de fronten letten (militaire macht, wetenschap en punten) en je tegenstander goed in de gaten houden, want anders kan het zo maar zijn dat hij er met de overwinning vandoor gaat! Daardoor is er een goede dosis interactie en spanning in het spel.

7 Wonders Duel Kaartspel Asmodee Repos

 

Omdat je ieder spel maar een deel van de kaarten en wonderen gebruikt, kun je veel variëren en is elk spel net weer even anders. Grote herspeelbaarheid dus!Dit spel is vooral geschikt voor de meer ervaren bordspeler en biedt een mooie uitdaging. Al heel lang één van mijn favoriete 2-persoonsspellen, dus wat mij betreft absoluut een aanrader!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van 7 Wonders Duel is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop 7 Wonders Duel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over 7 Wonders Duel

Omschrijving van 7 Wonders Duel


7 Wonders Duel komt uit de 7 Wonders Spelfamilie. 7 Wonders Duel is een Expertspel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje 7 Wonders Duel duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . 7 Wonders Duel is ontworpen door Antoine Bauza & Bruno Cathala en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Repos Production & Asmodee. Je koopt 7 Wonders Duel bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. 7 Wonders Duel is winnaar van de International Gamers Awards 2016 – Winnaars, Origins Awards 2016 – Winnaars, Golden Geek Awards 2016 – Winnaars, Golden Geek Awards 2015 – Winnaars. 7 Wonders Duel is genomineerd voor de Deutscher Spiele Preis 2016 – Nominaties.

Koop 7 Wonders Duel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594026759858", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000062721097","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"7%20Wonders%20Duel%20-%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Uitbreidingen op 7 Wonders Duel

Deze spellen kun je samen met 7 Wonders Duel spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.