Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van My City: Roll & Write

"Waarschijnlijk raak je verslaafd en ga je het grotere broertje kopen"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Een beetje bordspel brengt natuurlijk ook een Roll & Write versie uit. Andere populaire spellen gaven al het goede voorbeeld…kijk maar naar Catan, Lost Cities, Troyes en Imperial Settlers. Sindkort heeft My City ook zo’n versie uitgebracht. Laten we die eens kort bekijken.

My City - Roll & Write

My City is een legacy spel, wat betekent dat je elke keer dat je het spel speelt verder bouwt op de vorige keer. Kortom, net als een serie kijken via Netflix😉 Chantal en ik zijn al een flink stuk gekomen en hebben er ook al eens een review van geschreven, die vind je hier. Kun je een uitgebreid idee krijgen hoe dit spel werkt.

Weet je al hoe My City werkt dan kun je meteen verder lezen. Het roll & write spel van My City werkt uiteraard op precies dezelfde manier, alleen wat kleiner en korter. De uitgever is weer 999 Games. Deze variant is met 1-6 spelers te spelen, 3 meer dan het basisspel. Dat is alvast één voordeel van dit soort spellen. Verder ligt de duur van één spel op zo’n 20 minuten en dat klopt inderdaad wel aardig met de praktijk.

Rollen maar met die dobbelstenen

De kaarten zijn vervangen voor dobbelstenen. Je speelbord voor een velletje papier en de tegels…die mag je zelf een mooi plekje geven met een potlood, stift of pen. Wil je het echt goed doen, dan ga je natuurlijk voor elke type gebouw een andere kleur gebruiken.

My City - Roll & Write
Eenvoudige regels zijn altijd prettig

In het basisspel had je 8 hoofdstukken met elk 3 spellen, 24 in totaal dus. In deze variant heb je 4 hoofdstukken met elk 3 spellen, 12 spellen dus voor de snelle rekenaar. Logisch, het is een compactere editie. Het plezier is er trouwens niet minder om hoor. Alle bekende elementen komen terug…de waterput, het bos, de rivier, beloningen als je sneller bent dan de ander etc etc.

Het spel gebruikt 3 dobbelstenen…2 blauwe en 1 witte. Met de witte wordt het soort gebouw bepaalt en met de combinatie van de blauwe, de vorm van het gebouw. Nadat er geworpen is met de dobbelstenen, geld het resultaat voor alle spelers. Dat verhoogt ook meteen de geluksfactor. Het kan gebeuren dat sommige vormen nooit of zelden worden gegooid. Maar dat is dan ook de charme van een roll en write spel.

My City - Roll & Write
Deze jongens bepalen het hele verloop van het spel.

Er zit een lekker dik blok met 144 dubbelzijdige speelvellen bij, 24 vellen per hoofdstuk. Daarmee kun je dus wel even vooruit. En omdat het een legacy spel is moet je wel alles bewaren tot het einde van hoofdstuk 4. Mooi voordeel is dat je een slecht gespeeld spel of een achterstand kan goedmaken in een ander hoofstuk/spel. Geef het dus niet zomaar op.

My City - Roll & Write
Voorbeeldje van het eerste spel
My City - Roll & Write
Maak er maar een mooi kunstwerk van!

Het boekje met spelregels heb je steeds nodig. Het vertelt het verhaal en laat zien wat er bij elk spel veranderd qua regels. Dat principe zorgt ervoor dat geen spel hetzelfde is.

Top of flop?

Voor ons echt wel top! Het basisspel beviel ons al goed en ook deze variant valt goed in de smaak. De regels en opzet zijn eenvoudig en daardoor heel toegankelijk voor een breed publiek. De inhoud van de doos is simpel…3 dobbelstenen, een blok met vellen en de spelregels. Je hoeft het basisspel nooit gespeeld te hebben om dit roll en write spel te kunnen spelen. Hij is makkelijk mee te nemen op vakantie of als tussendoortje voor of na een wat pittiger spel. En waarschijnlijk raak je verslaafd en ga je het grotere broertje kopen…goeie zet, daar krijg je geen spijt van.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van My City: Roll & Write is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop My City: Roll & Write bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van My City: Roll & Write


My City: Roll & Write komt uit de My City Spelfamilie. My City: Roll & Write is een Familiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje My City: Roll & Write duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . My City: Roll & Write staat in het Engels bekend onder de naam My City: Roll & Write. My City: Roll & Write is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door KOSMOS & 999 Games. .

Koop My City: Roll & Write bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De My City Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de My City Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.