Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1 speler

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

10 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Gam’inBIZ

Gam’inBIZ
Ontwerper(s)

Tuck, Mark

Review van Orchard

Soms heb je even behoefte aan wat tijd voor jezelf. En wat kun je dan beter doen dan een heerlijk ontspannen kaartspelletje? De kaarten laten je een beetje natuur opsnuiven, zelfs als het buiten koud en grijs is. De groene blaadjes en mooie kleuren fruit maken iedereen weer vrolijk!

Orchard Solospel Gam'inBIZ Kaartspel

Spelverloop

Het doel van het spel is een boomgaard aanleggen die zo veel mogelijk fruit/oogst oplevert. In het doosje zitten 18 kaarten. Die ga je schudden; per spelletje gebruik je 9 kaarten.

Op de kaart staan 6 fruitbomen in verschillende kleuren. In totaal zijn er 3 soorten fruitbomen: appels , peren en pruimen . Je draait eerst een beginkaart open. Die leg je op tafel en dat is meteen het begin van je boomgaard. Je neemt 2 kaarten op hand en telkens leg je een van die kaarten aan aan de boomgaard en pak je weer een nieuwe kaart in je hand.

Orchard Solospel Gam'inBIZ Kaartspel

Nu is het puzzelen begonnen. Een nieuwe kaart moet telkens minimaal 1 boom van je boomgaard overlappen. Je mag de kaart draaien hoe je wilt. Hoe meer bomen je kunt overlappen, hoe meer punten het je oplevert. Als je later in het spel weer een aantal van dezelfde bomen kunt overlappen, krijg je nog meer punten, tot een maximum van 10 punten per boom.

Soms wil je een kaart plaatsen, maar is er net 1 boom die je niet kunt overlappen met een boom van dezelfde soort. Dan mag je een ‘rot fruit’ fiche daarop plaatsen, maar dat levert je aan het einde van het spel wel 3 minpunten op. Dit kun je maximaal 2x doen. Zijn alle kaarten op en/of kun je niks meer plaatsen, dan tel je alle punten bij elkaar op voor de eindscore.

Conclusie

Ik vind Orchard, uitgeven door Gam’inBIZ, een leuk solospel voor even tussen door. Je speelt dit denkspelletje in ongeveer 10 minuutjes en het is lekker ontspannend. Het is geschikt voor spelers vanaf 14 jaar. Het is niet moeilijk, maar veel punten scoren kan nog een hele uitdaging zijn. Lekker puzzelen dus. Het leuke is dat je achterin het boekje de scores van je oogsten kunt bijhouden. Dan kun je jezelf uitdagen om je eigen scores te overtreffen.

Orchard Solospel Gam'inBIZ Kaartspel

Het doosje is klein, en ziet er echt mooi en stevig uit. Als een lucifersdoosje schuif je het uit elkaar. Perfect om mee te nemen.

Je kunt dit spel ook met zijn tweeën spelen, maar dan heb je ieder een eigen doosje nodig. Deze variant klinkt ook erg leuk, maar die hebben we zelf niet uit kunnen testen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Orchard is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Orchard bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Orchard

Omschrijving van Orchard


Orchard is een Familiespel dat door 1 speler gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Orchard duurt gemiddeld 10 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Orchard is ontworpen door Mark Tuck en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Gam’inBIZ. Je koopt Orchard bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Orchard bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.