Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Parijs: de Lichtstad

Parijs de lichtstad is een leuk 2-persoons spel, uitgegeven door 999 Games. Een puzzelspel dat een de sfeer ademt van de gezellige romantische stad Parijs. Ik heb gelijk weer zin in een stedentripje .

Parijs de Lichtstad Bordspel 999 Games 2 persoonsspel Spellenbunker

Al sinds het begin van de 19e eeuw staat Parijs bekend als de “lichtstad”. In dit spel ben je een van de belangrijkste personen van de stad en het is je doel jouw gebouwen zo mooi mogelijk uit te lichten.

Spelverloop

Dit spelletje heeft een uniek concept: de binnenkant van de doos is het speelbord. Het spel wordt gespeel in 2 fasen.

Parijs de Lichtstad Bordspel 999 Games 2 persoonsspel Spellenbunker

In de eerste fase plaats je jouw keientegels zo tactisch mogelijk en verzamel je gebouwen. In fase 2 ga je jouw gebouwen plaatsen of acties uitvoeren. Wanneer je een gebouw op het speelbord plaatst, maak je zo goed mogelijk gebruik van de lantarens. Hoe meer lantarens er op jouw gebouwen schijnen, hoe beter.

Parijs de Lichtstad Bordspel 999 Games 2 persoonsspel Spellenbunker

Als je kiest voor een actie, kun je soms direct gebruik maken van het bijbehorende voordeel, soms in een latere beurt of het geeft je extra punten aan het einde van het spel. Kun je bijvoorbeeld de Botanische Tuin gebruiken? Dan geldt dit aan het einde van het spel als een extra gebouw van 2 velden en mag je de punten daarvoor tellen. Of de schilder, die geeft je aan het einde van het spel 2 extra punten voor elke straatlantaarn in het gebied waar de schilder staat. En met de Sácre Coeur krijg je aan het einde geen minpunten voor de gebouwen die je niet hebt kunnen plaatsen. In totaal zijn er 14 verschillende actiekaarten waarvan je er ieder spel 8 gebruikt.

Parijs de Lichtstad Bordspel 999 Games 2 persoonsspel Spellenbunker

Conclusie

Parijs is een heel leuk 2-persoonsspelletje dat vlot speelt en voor alle niveaus gamers geschikt is. De actiekaarten vind ik er tof uitzien. Met in totaal 14 actiekaarten kun je fijn variëren. Er komen wat puzzelvaardigheden bij kijken om je gebouwen zo slim mogelijk te plaatsen, je tegenstander dwars te zitten en om je acties goed in te zetten. Je moet je tegenstander goed in de gaten houden en anticiperen op zijn/haar plannen.
Dat alles maakt het tot een leuk en ook een beetje uitdagend spelletje voor even tussendoor.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Parijs: de Lichtstad is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Parijs: de Lichtstad bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Parijs: de Lichtstad

Omschrijving van Parijs: de Lichtstad


Parijs: de Lichtstad is een Strategiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Parijs: de Lichtstad duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Parijs: de Lichtstad staat in het Engels bekend onder de naam Paris: La Cité de la Lumière. Parijs: de Lichtstad is ontworpen door José Antonio Abascal en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Parijs: de Lichtstad bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Parijs: de Lichtstad bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594203670977", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000132162981","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Parijs%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Uitbreidingen op Parijs: de Lichtstad

Deze spellen kun je samen met Parijs: de Lichtstad spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.