Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Rainbow Pirates

"Alles ziet er vrolijk uit, zelfs de spelregels"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Zet je verstand op nul en sta vooral niet te lang stil bij de vraag wat piraten en regenbogen met elkaar te maken hebben. Het antwoord is namelijk…helemaal niets. Maar het ziet er natuurlijk wel grappig en kleurrijk uit. De verschillende kleuren hebben overigens wel een betekenis in het spel en het feit dat piraten van regenbogen houden laat al zien dat het geen meedogenloze schurken zijn. Dit is trouwens voor ons het eerste spel van uitgever Goliath dat we reviewen. Je zult straks zien dat dit kaartspel erg veel lijkt op een bekende klassieker van dezelfde uitgever.

Rainbow Pirates

Als je puur even snel naar de doos kijkt, zou dit zomaar een versie zijn van Exploding Kittens of Unstable Unicorns. Maar dat is niet het geval. Dit is echt een totaal ander kaartspel. Je kunt elkaar trouwens wel een beetje pesten en dwarszitten. Zelf vindt ik dat altijd wel een grappig element en ik schuw zeker ook niet om er gebruik van te maken.

Rainbow Pirates kun je spelen met 2-5 spelers, vanaf 7 jaar en de speelduur is sterk afhankelijk van het aantal spelers. Met z’n tweeën deden we er zo’n 15 minuten over. Het doosje bevat enkel een stapel kaarten en de spelregels. Daarop stond een handige link naar een video met uitleg, alleen die video was heel erg kort en daar had je niet heel veel aan, daar had even wat meer aandacht aan gegeven kunnen worden. Maar geen paniek, met de papieren versie kom je er heel goed uit.

Rainbow Pirates lijkt erg op…

RUMMIKUB, dat wordt vrij snel duidelijk als je het spel gaat spelen. Deze klassieker bestaat al enige tijd en wie heeft het niet een keer gespeeld? De tegels met gekleurde nummers die je in setjes of op volgorde moest wegspelen tot je niets meer had. Er zaten ook jokers in, heel handig om gaten of ontbrekende stenen in je reeks op te vullen. Rainbow Pirates werkt met veel van de spelprincipes van Rummikub, maar uiteraard met wat extraatjes.

De verschillende kaarten

  • Regenboogpiraten
  • Kleurenkaarten
  • Jokers
  • Zwarte kaarten

Setjes maken en op tafel leggen

In Rainbow Pirates moet je setjes van 3+ maken en die op tafel leggen. Je bent verplicht om regenboogpiraten en setjes van kleurenkaarten op tafel te leggen als je dat kunt. Een setje bestaat uit 3+ kaarten met hetzelfde getal+kleur, of 3+ kaarten met oplopende nummers in verschillende kleuren, eventueel opgevuld met jokers. Ook 3+ willekeurige zwarte kaarten vormen een set. Net als bij Rummikub mag je met de setjes op tafel van alles doen om je resterende kaarten kwijt te raken, zolang het klopt met de regels. Je kunt alleen op je eigen ‘eiland’ setjes neerleggen en die veranderen, niet bij je buren. Maar wat nu als je dat heeeeel graag wilt?? Lees snel verder…

Rainbow Pirates

Zwarte kaarten

De zwarte kaarten zijn echte pestkaarten en geven je de mogelijkheid om je buren lastig te vallen. Je kunt kaarten weghalen bij ze of andere vervelende acties uitvoeren. Bijna elke zwarte kaart heeft een optie om die te kunnen blokken, namelijk met één van de 7 gekleurde kaarten. Het is geen tegenaanval maar juist iets waar ze een zwak voor hebben, door dat te geven worden ze opeens heel vriendelijk en staken ze de aanval.

Rainbow Pirates

Regenboogpiraat

Een duidelijk herkenbare kaart van een soort kleurrijke hippie. Deze bebaarde vriend is wel 5 punten waard i.p.v. van de andere kaarten die allemaal 1 munt per kaart waard zijn. Het zou dus kunnen gebeuren dat je misschien niet veel kaarten op tafel hebt maar wel op punten wint omdat je een paar van deze kaarten hebt.

Rainbow Pirates

Einde van het spel

Het spel heeft duidelijke voorwaarden om uit te kunnen gaan. Je bent uit als je het volgende voor elkaar hebt gekregen:

  • Alle kaarten uit je hand wegspelen.
  • Minimaal 2 volledige regenbogen op tafel hebben liggen. Een regenboog bestaat uit de kaarten 1 t/m 7 (mag met jokers aanvullen).
  • De spelers kunnen geen kaarten meer pakken.

Wat vinden wij van dit piratenspel?

Zoals gezegd, dit kaartspel is eigenlijk gewoon een nieuwe variant van het aloude Rummikub. Mocht je daar echt niks mee hebben dan is dit kaartspel misschien ook niet echt iets voor je. Zelf hadden we misschien ook twijfels of dit spel wel iets voor ons zou zijn. Maar het viel reuze mee, het is zelfs best wel leuk om te spelen. Inmiddels hebben we al aardig wat kaartspellen gespeeld. Deze zal in onze collectie worden opgenomen. Het speelt lekker makkelijk weg, je kunt puzzelen op je eigen eiland met je eigen kaarten en je kunt tussendoor even iets ‘ophalen’ bij je buren als je dat hard nodig hebt😉 Kortom, Rainbow Pirates is een prima kaartspel voor even tussendoor. Alles ziet er vrolijk uit, zelfs de spelregels.

 

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Rainbow Pirates is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Rainbow Pirates bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Rainbow Pirates

Omschrijving van Rainbow Pirates


Rainbow Pirates is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Rainbow Pirates duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Rainbow Pirates wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Goliath Games. .

Koop Rainbow Pirates bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.