Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 9 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Red7

Er zijn spelers die gelaten hun verlies nemen, er zijn valsspelers en er zijn personen die blijven knokken. Voor personen uit de laatste categorie is er het kaartspelletjes Red7. Bij het spelletje Red7 kan je namelijk de regels veranderen zodat je misschien toch kan winnen met de kaarten die je hebt gekregen.

Iedereen (2 tot 4 spelers) krijgt 7 kaarten met verschillende kleuren en cijfers en een startkaart (je palet) met een cijfer en een kleur. In het midden ligt een kaart met de startregel.
Elke kleur heeft ook een waarde ten opzichte van de andere kaartkleuren en elke kleur heeft een eigen regel. Het spel wordt begonnen met de regel ‘de hoogste kaart wint’ en de speler die links van diegene zit met de hoogste waardekaart moet zich gaan verdedigen door een hogere kaart te spelen -bijvoorbeeld een hoger cijfer of hetzelfde cijfer maar met een duurdere kleur- of door de regel te veranderen. Deze nieuwe regel moet er dan voor zorgen dat hij nu zou winnen van de andere spelers met de kaart die in zijn palet ligt. Hij mag bij zijn palet ook nóg een kaart leggen om met de nieuwe regel te kunnen winnen maar hoe minder kaarten in je hand hoe moeilijker het wordt om te overleven.
Het klinkt wat complex maar je gaat het inzien als je het door krijgt. Lukt het niet een kaart te spelen dan lig je uit het spel, het spel wordt net zo lang doorgespeeld tot er 1 persoon over blijft. Hij mag zich de winnaar noemen of de overlever. Want het is echt een survivalkaartspelletje.

Red 7 Kaartspel 999 Games

Denk als regels aan, meeste even kaarten wint, meeste verschillende kaarten wint of meeste van 1 cijfer wint om het spel naar je hand te zetten.
Er zijn nog wat variaties in het spel, bv een variant waar je weer wat kaarten in je hand kan terug verdienen en een variatie met aktie kaarten. Maar het is handig eerst het basis spel onder de knie te krijgen.

Red 7 Kaartspel 999 Games

Red7 is een kaartspel met diepgang, natuurlijk komt er ook een portie geluk bij kijken maar slimme spelers houden dit survivalkaartspelletje verzonnen door Carl Chudyk en Chris Cieslik en in Nederland uitgegeven door 999Games, het langst uit.
Omdat het een snel spelletjes is hoef je niet lang te wachten als je uit het spel ligt. Je raapt alle moed weer bij elkaar en begint dapper aan een nieuw spelletje.

Red 7 Kaartspel 999 Games

Je krijgt een overzichtkaartje waar de waarde van de kleuren op staan en de verschillende regels die je kan uitspelen. Wij hebben al heel wat rondes met elkaar gespeeld en anderen erbij betrokken die dit spel ook heel snel gingen waarderen toen ze het door kregen (Een spel uitleggen is een vak en daarin zijn wij nog niet afgestudeerd, berg je als de leden van Team Arlin allebei tegelijkertijd een spel aan je gaan uitleggen!) Het zijn 56 kaarten in een handzaam doosje en we speelden het al thuis, in de kroeg, in het restaurant, onderweg, op de camping en bij de visite.
Kaartspelliefhebbers zouden volgens ons deze variant zeker in hun collectie moeten hebben.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Red7 is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Red7 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Red7

Omschrijving van Red7


Red7 is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 9 jaar. Een spelletje Red7 duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Red7 wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Red7 bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Red7 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.