Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van Regenwormen

Regenwormen is een vermakelijk dobbelspel, waar je elkaar ook een beetje kan sarren.

Regenwormen Dobbelspel - 999 Games
Inhoud

Speluitleg

Het is heel simpel. Als je aan de beurt bent gooi je de acht dobbelstenen. Op de dobbelstenen vindt je de cijfers 1 tot en met 5 of regenwormen. Je kiest nu één cijfer of de wormen uit om te sparen en al de dobbelstenen met hetzelfde cijfer leg je apart. Hierna gooi je de overgebleven dobbelstenen nogmaals. Je kiest nu weer één cijfer uit om te sparen. Maar let op, je mag alleen het cijfer kiezen dat je niet al eerder hebt weggelegd. Het is ook belangrijk om minimaal één regenworm te hebben, want anders is de hele ronde voor niks geweest. 

Regenwormen - 999 Games
Startopstelling

Je mag zo lang doorgooien tot je denk dat het verstandig is, want zodra je alleen cijfers gooit die je al apart hebt gelegd ben je af. 

Als je besluit te stoppen tel je alle ogen + de regenwormen bij elkaar op (regenwormen zijn 5 punten). En nu mag je deze steen uit de rij pakken en voor je leggen. 

  • Heb je te weinig punten bij elkaar gegooid? Leg dan je laatste gescoorde steen terug in de rij en draai de hoogste steen in de rij ondersteboven (deze steen doet niet meer mee);
  • Is de steen al uit de rij? Kijk dan of deze steen bij één van de andere spelers bovenop ligt, dan pik je deze in. Anders pak je de steen die lager in de rij ligt. 
Regenwormen
29 punten gescoord

Punten

Het spel eindigt zodra de hele rij stenen op is. Iedereen telt nu het aantal regenwormen bij elkaar op en de speler met de meeste regenwormen wint. 

Conclusie

Regenwormen is een simpel dobbelspel, maar toch is het leuk om te spelen. Zeker omdat je de stenen van elkaar kan afpakken. Het spel heeft natuurlijk een heel hoge geluksfactor, want helaas heb je geen invloed op hoe je gooit. Persoonlijk vind ik dit bij Regenwormen geen enkel probleem, dit maakt dat je de ene ronde lekker veel punten scoort en het volgende potje eindigt met maar 1 punt.
We pakken dit dobbelspel er regelmatig bij, ook omdat het gemakkelijk uit te leggen is. Speel Regenwormen met 2-7 spelers. Ik vind het vanaf twee spelers al leuk om te spelen.

Ik heb gehoord dat de uitbreiding ook erg leuk is, maar ik heb deze zelf nog nooit gespeeld. Regenwormen is bedacht door Reiner Knizia en wordt uitgegeven door 999 Games

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Regenwormen is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Regenwormen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Regenwormen

Omschrijving van Regenwormen


Regenwormen komt uit de Regenwormen Spelfamilie. Regenwormen is een Familiespel dat door 2-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Regenwormen duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Regenwormen staat in het Engels bekend onder de naam Pickomino. Regenwormen is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Regenwormen bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Regenwormen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Regenwormen

Deze spellen kun je samen met Regenwormen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.