Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions
Ontwerper(s)

Strien, Wouter van

Review van Royale: Party at Louis

Stel je bent op het koninklijke diner van Louis XIV en jouw taak is om de aanwezige edelen te voorzien van een uitgebreid 4 gangen diner! Let op, deze edelen zijn niet gauw tevreden maar hebben hoge eisen! Bedien zo snel mogelijk alle 6 edelen en win het spel.

Jolly Dutch heeft weer een nieuw vrolijk en rijk geïllustreerd kaartspel uitgebracht voor 1-4 spelers van 8 jaar en ouder. Niet teveel spelregels, makkelijk uit te leggen en snel te spelen. Maar wel met de nodige uitdaging waarbij hoofdrekenen heel handig is.

Startopstelling voor 2 personen

Voorbereidingen

Schud de voedselkaarten, maak drie gelijke stapels en voeg de einde-feestkaart toe aan een van deze stapels. Stapel nu de 3 stapels op elkaar met de stapel waar de einde-feestkaart aan is toegevoegd in het midden. Dit wordt de trekstapel, leg deze zodat iedereen erbij kan. Leg 3×3 voedselkaarten als dienblad in het midden van de tafel. Elke speler legt een set edelen + bedrieger voor zich neer.

Einde-feestkaart

Het spel

De eerste speler begint door 3 voedselkaarten van het dienblad te nemen, dit moeten kaarten uit 1 rij of 1 kolom zijn. Je kunt 1x tijdens het spel de bedrieger spelen, deze geeft je de mogelijkheid kaarten van het dienblad te pakken volgens een speciaal patroon.

Verdeeld de 3 voedselkaarten bij de edelen naar keuze. Je mag ze niet meer verplaatsten dus denk goed na. De volgorde is niet van belang. Elke edele heeft zijn/haar eigen eis, deze staat op de kaart vermeld. Een paar voorbeelden met uitleg vind je in de foto’s.

Deze edele heer wil 3x drank met een kloppende som, in dit voorbeeld 7+3=10
Deze edele vrouw wil 4x gebak en de som moet 38 of hoger zijn. In dit geval 12+10+11+9=42

Alle kaarten moet je verdelen onder je edelen. Als hierdoor niet meer aan een eis voldaan kan worden haal je alle voedselkaarten weg en leg je deze op de aflegstapel. Deze actie voer je meteen na het neerleggen van de voedselkaart uit. Heb je hierna nog meerdere voedselkaarten te verdelen dan mag dat alsnog bij deze zelfde edele. Als alle voedselkaarten verdeeld zijn mag je ervoor kiezen voedselkaarten te verwijderen bij een edele naar keuze, let wel op: je moet alle voedselkaarten verwijderen! Is er nu een edele die zijn complete bestelling heeft ontvangen dan draai je de kaart van de edele een kwartslag en leg je de voedselkaarten op de aftrekstapel. Het dienblad wordt nu aangevuld met voedselkaarten van de trekstapel en de volgende speler is aan de beurt.

6 verschillende voedselkaarten

Wordt de einde-feestkaart getrokken dan worden alle voedselkaarten van de trekstapel en de aflegstapel door elkaar geschud en wordt de einde-feestkaart weer toegevoegd zoals bij de voorbereiding. Het spel eindigt meteen wanneer de einde-feestkaart voor de 2e keer getrokken wordt of als een speler alle 6 edelen heeft weten te bedienen naar hun wensen.

De Bedrieger, deze geeft mogelijkheid een ander patroon van het dienblad te pakken.

Conclusie

Opnieuw heeft Jolly Dutch het voor elkaar gekregen om een kaartspel uit te brengen met een leuk verhaal, dat mooi geïllustreerd is, waar tactiek en geluk in goed balans nodig is en waar meteen een versie voor de solo en gevorderde speler in verwerkt zit. De solo variant is een hele leuke oefening en speelt eigenlijk hetzelfde als met 2 personen.

Deze review van Royale: Party at Louis is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Royale: Party at Louis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Royale: Party at Louis

Omschrijving van Royale: Party at Louis


Royale: Party at Louis is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Royale: Party at Louis duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Royale: Party at Louis is ontworpen door Wouter van Strien en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. .

Koop Royale: Party at Louis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.