Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

120 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Brand, Inka

Review van Exit het Spel – De Verlaten Hut

‘Beleef de escape room experience bij je thuis!’ – Een escape room spelen en dan nog wel in je eigen woonkamer. Ontsnap zo snel mogelijk door logisch na te denken en de codes te kraken. Houd je ervan om je hersens te kraken en te puzzelen lees dan snel verder.

Wat is een escape room?

Een escape room is een activiteit waarbij je in een “room” wordt opgesloten. Het is de bedoeling dat je hieruit ontsnapt. Dit doe je stap voor stap te zoeken naar aanwijzingen en door het oplossen van raadsels en puzzels. Waardoor je uiteindelijk de oplossing vindt om te ontsnappen.

Het verhaal

Autopech dwingt jullie om onderdak voor de nacht te zoeken. Gelukkig vind je in het bos een verlaten hut. De volgende ochtend is de deur echter vergrendeld! Tralies voor de ramen blokkeren ook deze vluchtmogelijkheid. Je ontdekt een merkwaardig boek en een raadselachtige draaischijf.

Exit - De Verlaten Hut. Escape Room Game Spel 999 Games

Hoe het werkt

Probeer binnen 90 minuten alle puzzels op te lossen en zo de codes te kraken. Dit doe je door logisch na te denken en samen te werken. Mocht het even niet lukken dan zitten er tipkaarten in het spel die jullie op het juiste spoor zetten.

Leg voordat je het spel begint het volgende klaar: een stopwatch, potlood, gum, papier en een schaar. Lees dan eerst gezamenlijk de spelregels goed door. Kijk nog even niet naar alle andere dingen die in de doos zitten.
Maak van de 86 kaarten 3 stapels.

  • Een stapel raadselkaarten, deze kaarten hebben letters aan de voorzijde.
  • Een stapel hulpkaarten, waar je hints op kunt vinden om de code te kraken.
  • En nog een stapel oplossingkaarten.

Exit - De Verlaten Hut. Escape Room Game Spel 999 Games

Het spel kan nu echt beginnen. Je kunt nu het boek bekijken. In het boek staan een heleboel verborgen boodschappen. Je zult daarin ook een aanwijzing vinden, welke raadselkaart je als eerste moet pakken. Heb je de bijbehorende code gekraakt voer deze dan in op de decodeerschijf, deze decodeerschrijf zal je onthullen welke oplossingskaart je mag pakken. Deze loost je daar naar de volgende raadselkaart. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd kiezen voor een hulpkaart. Deze geven je een hint om op het juiste spoor verder te zoeken naar de code. En zo ga je door tot dat je bij de laatste raadselkaart bent. Aan het einde van je spel kun je je score berekenen en noteren op het bijgeleverde certificaat.

Exit - De Verlaten Hut. Escape Room Game Spel 999 Games

Conclusie

Wat een super leuk spel! Niet te simpel maar ook niet te moeilijk. Ook al hadden we een paar hints nodig, vonden we de puzzels niet onlogisch. Eén iemand zal zich blindstaren, terwijl de ander het gelijk ziet. De puzzels zijn leuk verzonnen en uitdagend. Er is creatief gebruik gemaakt van de speelmaterialen. Het verrast je steeds weer en het is superleuk als je oplossing juist blijkt te zijn en je weer verder kunt in het spel. Het voelt alsof de bedenkers het spel met veel plezier en liefde hebben gemaakt. Dit maakt het leuk om te spelen, ook voor beginners. Exit-spellen staan inmiddels op ons favorietenlijstje! We kijk uit naar de volgende escape room. Exit biedt keuze uit 14 verschillende scenario’s. Durf jij de uitdaging aan?

Je kan EXIT het spel –  De verlaten hut spelen met 1 tot 4 spelers vanaf 12 jaar of ouder. De escape room duurt ongeveer 45 tot 90 minuten en is een coöperatief spel. Bekijk ook alle andere spellen uit de reeks Exit van 999 Games.

Sil & Laura Reviewers Spellenbunker

Deze review van Exit het Spel – De Verlaten Hut is geschreven door Sil & Laura.
Lees alle reviews van Sil & Laura

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Exit het Spel – De Verlaten Hut bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Exit het Spel – De Verlaten Hut

Omschrijving van Exit het Spel – De Verlaten Hut


Exit het Spel – De Verlaten Hut komt uit de Exit het Spel Spelfamilie. Exit het Spel – De Verlaten Hut is een Strategiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Exit het Spel – De Verlaten Hut duurt gemiddeld 120 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Exit het Spel – De Verlaten Hut staat in het Engels bekend onder de naam Exit: The Game – The Abandoned Cabin. Exit het Spel – De Verlaten Hut is ontworpen door Inka Brand en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Exit het Spel – De Verlaten Hut bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Exit het Spel – De Verlaten Hut is winnaar van de Speelgoed van het Jaar 2018 – Winnaars & Kennerspiel des Jahres 2017 – Winnaar.

Koop Exit het Spel – De Verlaten Hut bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De Exit het Spel Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Exit het Spel Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.