Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Similo – Sprookjes

Kun je geen genoeg krijgen van het spel ‘wie ben ik’ dan kun je met Similo je lol op. Het valt qua leeftijd misschien onder de kinderspellen, maar we hebben het met vier volwassenen gespeeld en dat gaf hier en daar toch nog een uitdaging. Similo is een coöperatief kaartspel waarin er met elkaar geprobeerd wordt het geheime karakter te raden dat de tipgever van tevoren heeft uitgekozen. Er zijn op het moment 3 thema’s uitgebracht: Sprookjes, Historie en Mythen. Deze review gaat over de Sprookjes variant.

Similo wordt uitgegeven door 999 Games en is al te spelen voor personen vanaf 7 jaar, of jonger als je echt een enorme superfan bent van sprookjes! Het is prima te doen met 2 personen en kan gespeeld worden tot een max van 8 spelers. Similo speelt lekker snel weg en je bent in zo’n 10 minuten klaar.

Similo Sprookjes Kaartspel 999 Games

Er was eens….

…een stapel met 30 sprookjesfiguren. Van Pinokkio tot de Gelaarsde Kat, en van Roodkapje tot de Kleine Zeemeermin. Het artwork is dik voor elkaar en rechtsonder elke kaart kun je vinden waar het verhaal van het karakter oorspronkelijk vandaan komt. Kun je mooi even je algemene kennis opkrikken.

Similo spelen

Jullie zijn een team, en winnen of verliezen gezamenlijk. Er wordt één persoon aangewezen als tipgever. De tipgever schudt de stapel goed en pakt er één kaart willekeurig uit en bekijkt deze. Dit is het geheime karakter. Daarna worden er nog 11 kaarten getrokken en samen met het geheime karakter door elkaar geschud en in een raster van 4×3 kaarten open op tafel gelegd. De tipgever pakt nu 5 handkaarten van de trekstapel waarmee hints gegeven gaan worden.

Similo Sprookjes Kaartspel 999 Games

De tipgever mag niets zeggen of uitbeelden om hints te geven. Daar worden de 5 handkaarten voor gebruikt. Elke ronde wordt er een hint gegeven waarna de andere spelers (de raders) kaarten gaan elimineren totdat het geheime karakter overblijft. Na elke ronde mag de tipgever een nieuwe kaart van de trekstapel pakken.

De tipgever legt steeds één van zijn handkaarten neer om een hint te geven. Dat kan op 2 manieren.

  • Verticale aanwijzing: Een handkaart wordt verticaal neergelegd. Het karakter op die kaart heeft een overeenkomst met het geheime karakter. Bijvoorbeeld: Je legt Assepoester neer. Het geheime karakter is dus misschien net als Assepoester een vrouw, goed, jong, een mens, blond of misschien wel net zo zielig als zei enz.
  • Horizontale aanwijzing: Een handkaart wordt horizontaal neergelegd. Het karakter op die kaart heeft iets dat verschilt met het geheime karakter. Bijvoorbeeld: Je legt Kaptein Haak neer. Het geheime karakter is dus niet slecht, een man, een mens, bang voor krokodillen, heeft geen hoed of komt niet in dezelfde film voor enz.

Aan de hand van de hints van de tipgever gaan de raders met elkaar overleggen hoe die hint uitgelegd kan worden. Nu kun je eindelijk testen hoe het staat met jouw niveau van deductief denken, je moet echt in het hoofd van de tipgever kunnen kruipen. Daarna gaan jullie kaarten verwijderen. In de eerste ronde is dat 1 kaart, gevolgd door 2, 3, 4 en in de laatste ronde weer 1. Zodra tijdens een ronde het geheime karakter wordt verwijderd, is het spel direct voorbij en verliest iedereen.

Similo Sprookjes Kaartspel 999 Games

Conclusie

Als je zin hebt in een kort en snel spelletje voor tussendoor dan is Similo een prima kandidaat. Speelt makkelijk weg en is snel te leren door de korte en eenvoudige speluitleg. Tijdens het spelen ontpoppen zich vaak leuke gesprekken, mede door de leuke plaatjes op de kaarten. Ook de nabeschouwing zorgt voor lachende gezichten. Similo – Sprookjes is te combineren met Historie en Mythen. Hebben we zelf nog niet gedaan maar we kunnen ons zo voorstellen dat je daarmee het spel nog uitdagender maakt.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Similo – Sprookjes is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Similo – Sprookjes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Similo – Sprookjes

Omschrijving van Similo – Sprookjes


Similo – Sprookjes komt uit de Similo Spelfamilie. Similo – Sprookjes is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Similo – Sprookjes duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Similo – Sprookjes wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Similo – Sprookjes bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Similo – Sprookjes bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.