Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Clair, John D.

Review van Space Base

"een stripachtige ruimtewereld met een legio aan verschillende ruimte schepen"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Je staat op de brug en overziet je vloot. De UES Scott 4406-C glimt in het schijnsel van de 4de maan van ET344. Je vraagt je af of hij niet aan vervanging toe is. Is hij een toevoeging of ligt hij eigenlijk meer in de weg. Aan je kwaliteiten als commandant wordt sterk getwijfeld. Er wordt op je positie gejaagd. Kan je de druk aan? Je besluit om de UES Scott 4406-C te vervangen met U.E.S. Aksyonov 7525-G is een grote gok. Ben je morgen nog steeds ‘in command’? De tijd zal het leren.

Het spel

Space Base is een dobbel– en kaartspel met een ruimte thema. Na het uitzetten van het spel liggen er aardig wat kaarten op tafel, allemaal ruimte schepen met verschillende specialiteiten. Sommigen brengen geld op anderen zorgen er voor dat je banktegoed omhoog gaat en weer anderen zorgen voor overwinningspunten. Er zijn ook ruimteschepen die eenmaal opgeladen speciale handelingen kunnen doen, bijvoorbeeld nog een keer gooien of een dobbelsteen verleggen. Er zijn twee dobbelstenen (met de 1 in de vorm van een raket 🚀 ).

Space Base dobbelspel en kaartspel

 

 

Het spelverloop

Je begint met een startvloot met in verschillende sectoren (12 in totaal) elk een ruimteschip. De sectoren komen overeen met de waardes van de dobbelstenen. Je kan ervoor kiezen om je worp als 2 losse dobbelstenen te gebruiken dus van 2 sectoren te innen of de som van de dobbelstenen te gebruiken en dus een hogere sector te innen. In het begin levert de worp van je tegenstander je nog niet zoveel op. Maar naarmate je meer schepen hebt gekocht uit de uitgestalde markt die voor je ligt leveren de worpen van anderen je ook wat op.

In je beurt mag je dobbelstenen werpen, de opbrengst innen, speciale handelingen doen en schepen kopen om je vloot te upgraden. Gooit iemand anders dan kan die worp jou ook nog opbrengst opleveren. Je speelt door totdat iemand 40 punten of meer heeft (het liefst ben jij dat natuurlijk) diegene wint het spel en is de meester commandant.

Space Base dobbelspel en kaartspel

De sfeer

Het spel verzonnen door John D. Clair is een combinatie van Splendor en Yahtzee. Er is een grote geluks- factor (dat heb je natuurlijk snel met dobbelstenen) maar door juiste keuzes te maken kun je het spel goed naar je hand zetten. Chris Walton creëert in dit spel een stripachtige ruimtewereld met een legio aan verschillende ruimte schepen. Het kostte ons wel wat tijd om het spel te snappen maar dat kan zeker aan ons liggen (vooral omdat de spelregels in het Engels zijn). We hebben gemerkt dat verschillende tactieken kunnen werken en dat als je niet vergeet overwinningspunten binnen te harken, je een goede kans hebt te winnen. Misschien spreekt het spelthema je niet zo aan en voel je je geen trekkie of Han Solo, maar het spelidee is zeker de moeite van het proberen waard en misschien ontdek je dat er een grote Commandant in je verscholen zit.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Space Base is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"misschien ontdek je dat er een grote Commandant in je verscholen zit"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Space Base bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Space Base

Omschrijving van Space Base


Space Base is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Space Base duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Space Base staat in het Engels bekend onder de naam Space Base. Space Base is ontworpen door John D. Clair en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Alderac Entertainment Group, Arclight, Asmodee, Edge Entertainment & Maldito Games. .

Koop Space Base bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Space Base.

Cacao: Diamante spel doos box Spellenbunker.nl

Cacao: Diamante

Uitbreiding
Iwari spel doos box Spellenbunker.nl

Iwari

Istanbul Big Box Bordspel White Goblin Games

Istanbul Big Box

Review door Team Arlin
Sid Meier's Civilization: The Card Game spel doos box Spellenbunker.nl

Sid Meier’s Civilization: The Card Game

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.