Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Game Master, The

Game Master, The
Ontwerper(s)

Tol, Hans van

Review van Stier Zoekt Bier

Stiekem altijd al een kroeg willen runnen? Dan is dit je kans! Jij tapt bier en de dorstige stieren komen daar op af. Schenk jij hun favoriete biertje?

Stier zoekt bier is een tactisch kaartspel voor 3-5 personen, uitgeven door The Game Master. Een spelletje duurt ongeveer 45 minuten.

Je probeert zo veel mogelijk stieren je kroeg binnen te krijgen en als jij hun favoriete bier schenkt, ga je punten scoren.

Stier Zoekt Bier Kaartspel Game Master

Spelverloop

Het spel duurt 7 rondes. Aan het begin van iedere ronde draai je een aantal stieren om (afhankelijk van het aantal spelers). Dan gaan alle spelers bier inslaan. Je krijgt 6 bierkaarten, kiest er twee uit en geeft de stapel door aan de volgende speler. Jij krijgt de kaarten van je rechter buurman en weer kies je er twee uit. De twee kaarten die dan nog over zijn, leg je op de aflegstapel.

De gekozen kaarten leg je direct in je bierkelder. De eerste vijf daarvan zijn altijd gedekt; daarna leg je de kaarten open neer. Hier heb dus je wat hulp van je geheugen nodig, want alleen jouw laatst neergelegde kaart mag je nog eens bekijken. Alleen jij; niemand anders.

Stier Zoekt Bier Kaartspel Game Master

Ben jij deze ronde de bierbaas? Dan mag je als eerste tappen om de stieren naar je kroeg te lokken. Daarvoor gebruik je het bier uit je voorraad. Je bepaalt zelf hoe veel. Daarna komen de andere spelers op volgorde aan de beurt. Wie het meeste bier van 1 soort heeft getapt, mag een stier naar zijn kroeg halen. Daarna de speler die dan het meest heeft getapt.

De stieren hebben dorst, dus nu ga je een lekker biertje serveren. Maar pas op! Ze zijn kieskeurig: Pietje Pils drinkt alleen een pilsje, Bennie Blond drinkt alleen witbier, Bruno de Bruine een bruin biertje en Ozzy wil alleen maar het sterkere spul: oerbier.

Extra gezellig: als je twee dezelfde stieren in je kroeg hebt, is het natuurlijk wel zo leuk om samen een biertje te drinken! Als je daarvoor kiest heb je een puntenverdubbelaar altijd leuk. Na de zeven rondes mag je nog 1 keer bier schenken en dan wordt het punten tellen! De kroegbaas met de meeste tevreden stieren en dus de meeste punten, wint het spel.

Stier Zoekt Bier Kaartspel Game Master

Conclusie

Een leuk gezellig kaartspel. Het zit in een klein doosje, dus gaat makkelijk mee in je tas. Het spel is niet moeilijk om te leren en te spelen. Denk goed na over jouw tactiek en als je goed oplet, kun je je tegenstander lekker dwars zitten, bijvoorbeeld door een stier voor zijn/haar neus weg te kapen. Al met al een tactisch spel met leuke interactie met de andere kroegbazen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Stier Zoekt Bier is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Stier Zoekt Bier bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Stier Zoekt Bier

Omschrijving van Stier Zoekt Bier


Stier Zoekt Bier komt uit de Koeien Spelfamilie. Stier Zoekt Bier is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Stier Zoekt Bier duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Stier Zoekt Bier is ontworpen door Hans van Tol en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Game Master. Je koopt Stier Zoekt Bier bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Stier Zoekt Bier bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.