Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Game Master, The

Game Master, The
Ontwerper(s)

Tol, Hans van

Review van Ballen met Stieren

Het Europees Kampioenschap voetbal mag dan voor Nederland niet zo zijn gelopen als gehoopt, toch hebben we ook dit uitgestelde EK van prachtige voetbalwedstrijden kunnen genieten. En goed voetbal, dat is iets dat we graag wilden zien. Toch stelde het Nederlands Elftal teleur! Allemaal vonden we dat het veel beter kon! Of niet soms? In Ballen met Stieren mag jij jezelf bewijzen als bondscoach van het Nederlands Elftal. Wie stel jij op in de basis, welk systeem speel je en welke tactieken hanteer je om je tegenstander over de knie te leggen? Kan jij het beter dan Frank de Boer?

Ballen met stieren kaartspel

Doel van het spel

In het spel Ballen met Stieren speel je je eigen wedstrijd als bondscoach met het Nederlands Elftal. Doel van het spel is uiteraard om je voetballende tegenstander te verslaan.

Welke strategie ga jij hanteren?

Ballen met stieren kaartspel

Verloop van het spel

Het spel start met het selecteren van je 11 basisspelers (stieren). 5 spelers belanden op de bank, maar zullen gedurende de wedstrijd gewisseld kunnen worden. Vervolgens worden de actiekaarten gekozen middels een leuk draftmechanisme. Net zolang totdat je ook 11 actiekaarten hebt. Naast je denkbeeldige speelveld worden de VAR-kaarten, gele en rode kaarten, scheidsrechterskaarten, dobbelkaarten en score kaarten neergelegd. Deze heb je gedurende de voetbalwedstrijd nodig.

 

Ballen met stieren kaartspel

Na het bepalen van de startspeler kan de wedstrijd beginnen. Beide spelers nemen de bovenste 3 voetballers en actiekaarten van hun persoonlijke trekstapel op hand. De startspeler zal iedere ronde wisselen van speler. Wanneer je startspeler bent, dan ben je altijd de aanvallende speler en heb je een kans om te scoren. Nadat je als aanvallende speler een stierkaart open en eventueel een actiekaart gesloten hebt neergelegd, mag de verdedigende partij hetzelfde doen. Blijkt na het om de beurt activeren van de actiekaarten dat de stier van de aanvallende partij een hogere waarde heeft, dan scoort deze een doelpunt. Bij gelijkspel wordt de VAR geraadpleegd. Actiekaarten (aanvallend, verdedigend of neutraal) kunnen bijvoorbeeld je aanvals- en verdedigingswaarde verhogen, doelpunten voorkomen middels tackles en swalbes en wissels doorvoeren. Na elke ronde vult iedere coach zijn hand weer aan tot 6 kaarten. De rollen worden vervolgens omgedraaid, zodat de andere speler een doelkans krijgt. En ga zo maar door… Het spel eindigt wanneer:

1. Eén van de spelers 5 doelpunten heeft gescoord;

2. Eén van beide spelers zijn of haar 3de rode kaart pakt;

3. Eén van beide spelers zijn of haar hand niet meer kan aanvullen tot 6 kaarten. Na deze laatste ronde zal blijken wie het spel wint.

Ballen met stieren kaartspel

Conclusie

Ballen met Stieren wordt uitgegeven door The Game Master, bij ons bekend door de vele spellen met koeien en stieren in de hoofdrol. Altijd leuk! Met Ballen met Stieren speelt bedenker Hans van Tol goed in op de actualiteit van het Europese Kampioenschap Voetbal. Het spel is geschikt voor 2 voetbalcoaches die zich willen bewijzen. De speeltijd van 90 minuten is verkort naar maximaal 30 minuten. Op het doosje staat dat het spel geschikt is voor 8 jaar en ouder, maar wij denken dat dit spel geschikt is voor iedere voetballiefhebber.

Ballen met stieren kaartspel

 

Ballen met Stieren is een heerlijk kleurrijk, tactisch kaartspel waarin twee voetbalteams het tegen elkaar opnemen. Leuk is dat je zelf 11 basisspelers (stieren) kunt selecteren en je eigen tactiek kunt bepalen. Je eigen tactiek bepaal je door tijdens het draftmechanisme de juiste actiekaarten te kiezen welke je later in spel zal gaan gebruiken. Om te scoren heb je verder ook gewoon een portie geluk nodig, net als op het echte voetbalveld. En vanwege het feit dat je nooit alle voetballers en actiekaarten gebruikt, zal geen wedstrijd hetzelfde zijn. Het is  geen spel dat je avonden achterelkaar zult spelen, maar het is wel een lekker vlot spelletje voor tussendoor. Kortom, Ballen met Stieren staat garant voor heel veel speelplezier en is een MUST voor iedere spel- en voetballiefhebber!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Ballen met Stieren is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ballen met Stieren bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Ballen met Stieren


Ballen met Stieren komt uit de Koeien Spelfamilie. Ballen met Stieren is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ballen met Stieren duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Ballen met Stieren is ontworpen door Hans van Tol en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Game Master. .

Koop Ballen met Stieren bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671032648525", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000040449700","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Ballen%20met%20Stieren%20-%20kaarspel%20-%20voetbalspel%20-%20...","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.