Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’

"De battle cards zorgen voor een verrassend effect"

— Mandy

De Stratego familie is weer uitgebreid en wel met een hele interessante versie voor wie iets minder sterk is in het strategisch spelen.

Deze extra spelvariant met battle cards verloopt net iets anders. Je krijgt namelijk 3 kaarten in je hand die je naar eigen inzicht mág spelen. Na het schudden van je stapel pak je 3 kaarten, je hebt nu de keus deze in willekeurige volgorden onderaan je stapel te voegen en 3 nieuwe kaarten te trekken óf je eerste 3 kaarten te houden. Vanaf nu mag je tijdens elke beurt een kaart inzetten naar keus, of een kaart inzetten wanneer je wordt aangevallen. Én.. je krijgt iets minder pionnen als in het volledige spel, dus je zet 3 rijen ipv 4 rijen op voordat de aanval begint. Verder loopt het spel exact zoals bekend.

Conclusie

Ik kon stratego helemaal niet en omdat ik geen strategische speler ben had ik er niet zo’n hoge pet van op. Maar…. ik ben verrassend enthousiast! Vooral door het gebruik van de kaarten kunnen mijn pionnen opeens niet zo makkelijk te veroveren zijn als mijn tegenstander had gedacht en zit er dus ineens een mate van geluk in het spel die ik niet had verwacht. Mocht je juist een keer heel strategisch met iemand spelen is dat ook geen probleem, je laat de kaarten dan gewoon in de doos en speelt het spel zoals gebruikelijk. Het spel ziet er goed en stevig uit en alles kan netjes opgeborgen worden zonder dat alles los in de doos ligt. Wat mij betreft een heel leuk spel voor 2 personen die wat hersenkrakers vereist maar met zo’n portie geluk dat het ook voor de minder strategisch sterke speler interessant is!

Deze review van Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’ is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Leuk spel dat wat hersenkrakers vereist maar met zo’n portie geluk dat het ook voor de minder strategisch sterke speler interessant is!"

— Mandy

Koop Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’ bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’

Omschrijving van Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’


Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’ is een Strategiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’ duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’ wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. .

Koop Stratego Original + spelvariant ‘Battle Cards’ bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.