Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Kramer, Wolfgang

Review van Take 10! (11 nimmt!)

"Snel uitgelegd en niet ingewikkeld!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Take 10! trok mijn aandacht, omdat ik groot fan ben van Take 5! Is deze variant net zo leuk?

Inhoud van Take 10!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, Take 10! is een compleet ander spel dan Take 5! De soort kaarten komen overeen en de koeienkoppen die tellen als strafpunten, maar dit waren zo’n beetje de overeenkomsten.

In Take 10! probeert iedere speler zo snel mogelijk zijn kaarten weg te spelen. Je mag als je aan de beurt bent een kaart op een van de openliggende aflegstapels leggen, dit mag alleen als jouw kaart maximaal tien hoger is dan de kaart die open ligt.

De bekende koeienkaarten.

Als je niet kan dan moet je een van de aflegstapels op handen nemen en worden er twee nieuwe kaarten opengedraaid, zodat er twee nieuwe aflegstapels bij komen. Bevat de aflegstapel die jij op handen hebt genomen meer dan drie kaarten? Dan mag je een stierenkaart pakken. Deze kaart zorgt ervoor dat je nu als je aan de beurt bent meerdere kaarten in een beurt kan afleggen. Ligt bijvoorbeeld kaart 10 open en heb jij 13, 15 en 17 dan mag je deze dus allemaal erop leggen. Heb je meerdere stierenkaarten, dan mag je dit op meerdere stapels in jouw beurt doen.

Stierenkaarten

In het begin van het spel is het dus best handig om snel een aflegstapel op handen te nemen.

Het spel stopt zodra een van de spelers al zijn kaarten kwijt is. De andere spelers krijgen het aantal koeienkoppen die afgebeeld staan op hun kaarten als strafpunten. Je speelt net zoveel rondjes als het aantal spelers dat meespeelt en de speler die aan het eind van deze rondes de minste strafpunten heeft, wint het spel.

Conclusie

Waar je bij Take 5! de spanning voelt, als jij jouw kaart neerlegt en je bang bent dat je een rij moet pakken, speel je bij Take 10! meer ontspannen.

Het spel is snel uitgelegd en is niet ingewikkeld. Gewoon lekker voor even tussendoor als je niet te veel wilt nadenken.

Take 10! is bedacht door Wolfgang Kramer en wordt uitgegeven door 999 Games. Je speelt dus kaartspel met minimaal 2 spelers en maximaal 7, wel leuk dus dat je het met een grotere groep kan spelen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Take 10! (11 nimmt!) is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

"Wel anders dan Take 5!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Take 10! (11 nimmt!) bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Take 10! (11 nimmt!)


Take 10! (11 nimmt!) komt uit de Take Spelfamilie. Take 10! (11 nimmt!) is een Familiespel dat door 2-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Take 10! (11 nimmt!) duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Take 10! (11 nimmt!) is ontworpen door Wolfgang Kramer en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Take 10! (11 nimmt!) bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Take 10! (11 nimmt!) bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De Take Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Take Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.